Πώς θα έμοιαζε η Λάμψη αν την είχε σκηνοθετήσει ο Λίντς αντί του Κιούμπρικ;

Ένα βίντεο έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Πώς θα έμοιαζε η Λάμψη αν την είχε σκηνοθετήσει ο Λίντς αντί του Κιούμπρικ;

Ένα βίντεο έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.


Θεωρείται ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Όλες του οι ταινίες ανήκουν στην κατηγορία με τις all time classic και σε αυτές επιστρέφουν όσοι θέλουν να δουν ένα φιλμ που να θυμίζει παλιό, καλό κινηματογράφο. Με το Μάτια Ερμητικά Κλειστά έκλεισε τόσο ο κύκλος του στον χώρο του θεάματος όσο και στη ζωή όμως σε τέτοιες περιπτώσεις, το έργο που άφησε πίσω του τον επαναφέρει στον κόσμο των ζωντανών κάθε φορά που ένας αιώνια πιστός θαυμαστής του βλέπει για 14η φορά το Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του, συνεχίζει να ορίζει τις ταινίες του σήμερα καθώς επηρέασε σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τζορτζ Λούκας, τους αδελφούς Κοέν αλλά και τον Ντέιβιντ Λίντς. Ο τελευταίος είχε δηλώσει μάλιστα πως λατρεύει τον Κιούμπρικ και πως μπορεί να βλέπει τις ταινίες του ξανά και ξανά.

Για πολλούς θαυμαστές του Κιούμπρικ, το συνολικό έργο του Λίντς μέχρι σήμερα, είναι ισάξιο με αυτό του πρώτου καθώς έχει χαρακτηριστεί ως ο σκηνοθέτης που αναγέννησε τον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο με τον τρόπο που προσεγγίζει το σινεμά, ειδικά με τις ταινίες όπως το Erasehead, Blue Velvet και Mulholland Drive. Ποιοι είμαστε εμείς για να διαφωνήσουμε;

via GIPHY

Ήταν επόμενο, λοιπόν, κάποιος να κάνει τη σύγκριση αλλά και αν το πάει ένα βήμα ή πολλά βήματα παρακάτω. Ο Ρίτσαρντ Βετσίνα, έκανε τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό του: « Πώς θα ήταν η Λάμψη αν την είχε σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Λίτνς;» και «θα έμοιαζε με όνειρο ή εφιάλτη;» Για να δώσει μια απάντηση στον εαυτό του αλλά και σε εμάς, αποφάσισε να κάνει ένα mash-up και να το ονομάσει Blue Shining. Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε τα κινηματογραφικά στοιχεία του Λίντς να ενώνονται με αυτά του Κιούμπρικ αλλά και του Στίβεν Κίνγκ.

Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, ο Βετσίνα ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύει πως η Λάμψη θα ήταν μία καλύτερη ταινία αν την είχε σκηνοθετήσει ο Λίντς αντί του Κιούμπρικ. Το μόνο που ήθελε με αυτό το mash-up ήταν απλά να κάνει τον κόσμο να διασκεδάσει. Το κατάφερε.

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα