Αν υπάρχει ένα ελληνικό κανάλι που το όνομά του να είναι ταυτισμένο με τη μυθοπλασία αυτό είναι το Mega. Αν κάτι μάς έχει διδάξει η φετινή τηλεοπτική, είναι ότι το κοινό επιβραβεύει μια καλή δουλειά μυθοπλασίας έναντι των ριάλιτι, ακόμα και αν μιλάμε για την προβολή μιας κινηματογραφικής ταινίας, όπως είχε συμβεί πριν μερικές εβδομάδες με την προβολή της της «Ευτυχίας».

Η σημερινή πρεμιέρα στις 10:00 (δηλαδή στο βαρύ prime time με πολύ δυνατούς αντιπάλους) της νέας σειράς της Μυρτώς Κοντοβά, «Σχεδόν Ενήλικες», έρχεται στους δέκτες μας με μια αποστολή ακόμα πιο φιλόδοξη από το να ενισχύσει το κύρος της μυθοπλασίας στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο. Έρχεται να κάνει μια πρόταση που ξεφεύγει από τα γνωστά πρότυπα των σειρών εποχής, προβάλλοντας ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας και τις ιστορίες τους.

Ξέρεις, είναι λες και υπάρχει κάποιο άλυτο ξόρκι τα τελευταία χρόνια στην ελληνική TV: Μια σειρά εποχής θεωρείται εξ ορισμού «ποιοτική», θαρρείς και τότε οι σχέσεις και οι προβληματισμοί των ανθρώπων ήταν διαφορετικοί ή «ανώτεροι». Το «Σχεδόν Ενήλικες» θέλει να αλλάξει τις θέσεις των πιονιών στην σκακιέρα και να δείξει ότι μια σειρά που συντονίζεται με το σήμερα, που μιλά για τους ανθρώπους του τώρα, που προβάλλει τις ιστορίες τους με τον τρόπο που θα τις αφηγούσουν και εσύ στην παρέα σου έχει θέση στο prime time. Έρχεται επίσης να προτείνει ότι μία τέτοια σειρά δεν είναι απαραίτητο να είναι μια οικογενειακή κωμωδία καταστάσεων για να μακροημερεύσει, αλλά μπορεί  να παίζει με τα είδη, να κινείται στα όρια της κωμωδίας, της περιπέτειας και της αστυνομικής σειράς και η οποία θα χτίζεται πάνω σε μια ιστορία φιλίας και συγκατοίκησης στην Ελλάδα του 2020.

Το «Σχεδόν Ενήλικες» θέλει να δείξει ότι μια σειρά που συντονίζεται με το σήμερα έχει θέση στο prime time. 

Απαιτητικό εγχείρημα, όμως η Μυρτώ Κοντοβά το έχει πετύχει ξανά και έχει στο πλευρό της μια σειρά συνεργατών που μπορούν να δώσουν πνοή και ψυχή σε αυτό το εγχείρημα και να μετατρέψουν την πλοκή και τη σκηνοθεσία σε συγκίνηση και βίωμα, όπου εκεί μπορούμε να αναγνωρίσουμε και τους δικούς μας εαυτούς. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τον Μάκη Παπαδημητρίου, τον Γιάννη Στάνκογλου, τη Θεοδώρα Τζήμου και τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

Στο «Σχεδόν Ενήλικες» Οι ήρωες μοιράζονται τις καθημερινές τους ιστορίες που αφορούν τον έρωτα και τη ζωή́, με φόντο μια κοινωνία που αλλάζει, μετασχηματίζεται και δίνει κάθε μέρα εξετάσεις επιβίωσης. Το στοίχημα: είναι εύκολο να σταθούν όρθιοι σε ό, τι απίστευτο τους συμβεί από́ εδώ και στο εξής;

Λείπει μια σειρά που οι χαρακτήρες της μιλάνε κανονικά και τσαντίζονται ανθρώπινα. Χαρακτήρές που για να φλερτάρουν θα στείλουν inbox.

Στο πρώτο επεισόδιο θα έχουμε τη ευκαιρία να γνωρίσουμε τους βασικούς χαρακτήρες, τον Θωμά (Μάκης Παπαδημητρίου), πρώην μεγαλοδιαφημιστή που ζορίζεται οικονομικά και μόλις έχει βρει δουλειά σε ένα παλιό του πελάτη, τον Αποστόλη (Γιάννης Στανκογλου), ο είναι κολλητός του Θωμά και ανοίγει ύποπτες δουλειές το γκαράζ του σπιτιού του, τον Αλέξη (Γιώργος Παπαγεωργίου), που δεν έχει καταλάβει ότι η σχέση του με τη Δάφνη πάει στα βράχια, και την Νικόλ (Θεοδώρα Τζήμου) λίγο πριν εγκαταλείψει την Ελλάδα και πάει να βρει τον σύντροφό της στη Γερμανία.

Και αν με ρωτάς, δεν ξέρω αν το «Σχεδόν Ενήλικες» είναι αυτό που λείπει από την ελληνική τηλεόραση -αυτό θα το κρίνουν οι θεατές. Ξέρω όμως ότι λείπει μια σειρά για όλα όσα ζουν σήμερα άνθρωποι όπως εσύ και εγώ. Μια σειρά που οι χαρακτήρες της μιλάνε κανονικά και τσαντίζονται ανθρώπινα. Χαρακτήρες που για να φλερτάρουν θα στείλουν inbox (και απενοχοποιημένες nudes), που δεν διαχειρίζονται κάποια πολυεθνική ούτε ζουν σε ένα χαρούμενο ροζ σύννεφο, αλλά έχουν κανονικές δουλειές (τις οποίες μάλλον μισούν), κανονικά νεύρα, καψούρες και χαρές. Μια σειρά που συντονίζεται με τις συνθήκες του 2020, σε αυτή την εποχή κατά την οποία πολλοί από εμάς, πολλοί από τα 26 έως τα 40 έχουν περάσει σε μια φάση “σχεδόν ενηλικιωσης”: έχουν οικονομική ανεξαρτησία, αλλά όχι τόση για να νοικιάζουν ένα σπίτι μόνοι τους ή να φύγουν από το πατρικό τους, έχουν δουλειά, αλλά χωρίς να νιώθουν κάποια ασφάλεια.

Αυτά τα στοιχεία θα τα βρούμε στο «Σχεδόν Ενήλικες».