Έχετε ακουστά τον δαίμονα Λεβιάθαν; Αν όχι, ετοιμαστείτε να τον μάθετε αλλά και να τον γνωρίσετε διότι η θρησκεία τον συνδέει με την ζηλοφθονία, η οποία με τη σειρά της βρίσκεται στη λίστα με τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Η μισή Ελλάδα, από αυτά που διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες στα social media, υπέπεσε σε αυτό το αμάρτημα γιατί πολύ απλά, η «κοσμική Αθήνα» άλλαξε χρόνο στο Ντουμπάι. Ας πηγαίνατε και εσείς. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να κουνηθείτε από τον καναπέ σας, να λήξει η συνδρομή στο Netflix;

Εκείνοι, σε αντίθεση με εσάς, είχαν το θάρρος να περάσουν τα σύνορα και να υποδεχτούν το 2021 όπως του αρμόζει. Με πραγματική διασκέδαση, με χαμόγελα, με Mykonoooos spirit, με μουσικά σόου και όχι τίποτα playlist στο YouΤube που οι διαφημίσεις τους σε αναγκάζουν να σηκωθείς από το τραπέζι με την πράσινη τσόχα για να πατήσεις το skip. Δεν σας φταίει κανείς που ο νέος χρόνος σας βρήκε μέσα σε λίγα τετραγωνικά και με δύο φίλους να συζητάτε για την υγρασία.

https://twitter.com/Annampella2/status/1345269561759817728?ref_src=twsrc%5Etfw

Το Ντουμπάι είχε κάνει γνωστό πως ήταν θα ήταν ανοιχτό, πού είχατε το μυαλό σας; Εκεί δεν ισχύουν μέτρα lockdown και τα μαγαζιά εστίασης λειτουργούν κανονικά. Οι πολύ καλά ενημερωμένοι celebrities του τόπου μας, με την επαναστατική κάψα να έχει κατακλύσει το κορμί τους, πήραν το ρίσκο για χάρη μας και αποφάσισαν να περάσουν καλά. Η Ελλάδα χωρίστηκε στα δύο. Οι μισοί έκαναν λόγο για ανευθυνότητα και οι άλλοι μισοί (ανήκουμε σε αυτούς) είπαμε «μαγκιά τους». Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Χάρη Σιανίδη για τα vibes του, τον Πέτρο Κωστόπουλο (για την γενικότερη συνεισφορά του), τον σωσία του Στέφανου Κορκολή (ο πραγματικός ήταν στο Mega), τον Στέφανο Τσιτσιπά (προπονείται εκεί), τη Σοφία Χαρμαντά και τους υπόλοιπους που κατάφεραν να προκαλέσουν ρήγματα στο σύστημα που μας θέλει εγκλωβισμένους, ειδικά μετά τα όσα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Σε μια προσπάθεια να σας σώσουμε από την αιώνια καταδίκη και να μην βρείτε μπροστά σας τον Λεβιάθαν όταν αφήσετε τον κόσμο των ζωντανών, προτείνουμε πέντε μέρη για να περάσετε το υπόλοιπο του lockdown. Είμαστε σίγουροι πως σε καμία περίπτωση δεν θα ζηλέψετε ξανά τις βόλτες των διασήμων με 4×4 στην καυτή άμμο, τη γεύση μιας ακριβής σαμπάνιας στον ουρανίσκο σας, το ξύπνημα σε κάποιο ακριβό ξενοδοχείο και τη μουσική του Βασίλη Τσιλιχρήστου. Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας.

Στο σπίτι σας (ξανά)

Η απόλυτη μοναξιά σημαίνει απόλυτη ελευθερία. Στον οδηγό για το τι να κάνεις αν βρεθείς στο Ντουμπάι κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους. Στο σπίτι σου και μέσω της οθόνης μπορείς να κάνει πλέον τα πάντα. Από το να δεις τους φίλους σου μέχρι και να επισκεφτείς ένα μουσείο. Τα πιο «πιπεράτα» τα αφήνουμε στην άκρη. Μπορείς να κάνεις μίτινγκ φορώντας πουκάμισο και από κάτω το εσώρουχό σου, να ανταλλάσσεις απόψεις με τον τοίχο, να ακούς τραπ καπνίζοντας ένα πούρο των 2 ευρώ. Κοιμάσαι συνέχεια χωρίς τύψεις γιατί κάπου διάβασες πως κατά τη διάρκεια του ύπνου καις θερμίδες. Είσαι ο άρχοντας του σπιτιού και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία σου.

Στο σπίτι των γονιών σας

Τα βρίσκεις όλα έτοιμα. Ζεστό φαγητό στο τραπέζι, ρούχα που μοσχοβολούν, ελληνικό καφέ, «τι κάνεις με τη ζωή σου;», τον σκύλο που ποτέ του δεν σε χώνεψε και είναι πιο σημαντικός από εσένα για τον πατέρα σου, τα πάντα. Περνάς τόσο όμορφα και νιώθεις τόση ασφάλεια στο σπίτι των γονιών σου που οι δείκτες του ρολογιού μένουν στάσιμοι. Επίσης, κανένα προσωπικό ξενοδοχείου δεν πρόκειται να σε ξυπνήσει, μόνο η μητέρα σου που αποφάσισε να μετακινήσει χωρίς λόγο το σύνθετο λίγο πιο αριστερά ή τα αδέρφια σου που τσακώνονται για το ποιος θα κάνει πρώτος μπάνιο. Να μας πείτε αν υπάρχει κάτι τέτοιο στο Ντουμπάι να κάνουμε τη σύγκριση.