Είναι το “The Mandalorian” μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές του 2020; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Φυσικά και ναι. Το τέλος της δεύτερης σεζόν είναι επικό και αν είσαι φανατικός των Star Wars ίσως ούρλιαξες. Προχωράμε χωρίς spoilers.

Η δεύτερη σεζόν της σειράς της Disney+ ήταν σχεδόν σαν αρχαία τραγωδία. Τα ορφανά περνούν άπειρες κακουχίες, σώζουν τις φυλές του Γαλαξία και αποκτούν ευαισθησίες και τη Δύναμη. Ο Mando είναι ο ρομαντικός καουμπόης της sci-fi Άγριας Δύσης του σύμπαντος του Λούκας. Η saga αυτής της σειράς είναι εθιστική. Επίσης, με το που πάταγες play ξεχνούσες όχι απλά τι χρονιά έχουμε αλλά και σε ποιον πλανήτη ζεις.

https://twitter.com/hashtag/TheMandalorian?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Επίσης, με το που πάταγες play ξεχνούσες όχι απλά τι χρονιά έχουμε αλλά και σε ποιον πλανήτη ζεις.

https://twitter.com/hashtag/TheMandalorian?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

O Din Djarin αναζητά τους Mandalorians της φυλής του για να τον βοηθήσουν να σώσει τον Grogu. Δεν είναι μια εύκολη αναζήτηση καθώς συναντά όλα τα τέρατα/ διαγαλαξιακή πανίδα. Και τα εξοντώνει. Απολαυστικές στιγμές. This Is The Way.

Γιατί είναι σημαντική σειρά το Mandalorian; Γιατί κατάφερε να επεκτείνει το μέλλον του Star Wars. Ο αγαπημένος μας κυνηγός επικυρηγμένων έχει μια αποστολή. Να επιστρέψει το Παιδί στους Jedi. Φυσικά και οι γνώριμοι χαρακτήρες θα κάνουν επανεμφάνιση στη σεζόν αλλά ΚΥΡΙΩΣ θα προστεθούν και νέοι. Είδαμε τους Greef Karga και Moff Gideon και γνωρίσαμε την Frog Lady ( τι επεισόδιο ήταν αυτό) και φυσικά πανηγυρίσαμε την επιστροφή των Ahsoka Tano και Boba Fett. Το ταξίδι του Din και του Grogu ήταν μια Οδύσσεια Γαλαξιακή. Ήταν και ένα παζλ που συμπληρώνει την πρώτη σεζόν. Και φυσικά μια σειρά που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τους φανς. Κι αυτό είναι σημαντικό.

Υπήρχε ένα ξεκάθαρο αφήγημα, ένα narrative. Η Bo-Katan οδήγησε τον Din σε έναν Jedi κι έτσι δημιουργήθηκε το subplot για την αναζήτηση του Darksaber.Αυτή ήταν μια επαναλαμβανόμενη φόρμουλα όλης της σεζόν. Την ιστορία του Grogu μας την έδωσε η Ahsoka Tano και ο Boba Fett βοήθησε τον Din όταν χρειαζόταν. Ο Migs Mayfeld επέστρεψε σε ένα από τα καλύτερα επεισόδια. Υπήρχαν όλοι εκείνοι οι χαρακτήρες που είχε ανάγκη το saga. Φυσικά και ο δεσμός μεταξύ του Mandalorian και του Baby Yoda δεν μπορεί να σπάσει εύκολα, ήταν μια σχέση πατέρα- γιου. Τόσο σημαντική σε κάθε Star Wars που σέβεται τον φαν του.

Αξίζει πολλά ο Φαβρό και καλά θα κάνει η Disney να του τα δώσει. Εκείνος πήρε το ταλαιπωρημένο σύμπαν του Λούκας και το έκανε και πάλι Star Wars σωστό. Η σειρά είναι η απόλυτη περιπέτεια με bonus σκηνές στα πιο κουλά σαλούν απομακρυσμένων πλανητών. Η καλύτερη τηλεοπτική στιγμή του 2020 συνέβη όταν οι ήρωες της σειράς περικυκλώθηκαν από τους Dark Troopers και η ήττα ήταν αναπόφευκτη. Μέχρι που εμφανίστηκε ΕΚΕΙΝΟΣ. Ο Πέδρο Πασκάλ είναι ο ήρωας του 2020. Μέχρι που εμφανίστηκε ΕΚΕΙΝΟΣ. Το διαστημικό franchise όχι απλά βγήκε αλώβητο από το 2020, αλλά θα κατακτήσει και το 2021. This Is The Way.