Αυτά είναι νέα! Η Ελλάδα πήρε το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Τσιρλίντινγκ

Η πιο wtf είδηση του χρόνου λίγο πριν την εκπνοή του.

Αυτά είναι νέα! Η Ελλάδα πήρε το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Τσιρλίντινγκ

Η πιο wtf είδηση του χρόνου λίγο πριν την εκπνοή του.


Για το 2020, οκ ναι, τα ξέρουμε ήταν ένα χάλι μαύρο. Τι να λέμε; Ο πήχης για το 2021 είναι τόσο χαμηλά ώστε αν απλώς πάμε για ένα ποτό με τους φίλους μας και δούμε και μία συναυλία όρθιοι και στριμωγμένοι, τότε θα μιλάμε για την σπουδαιότερη χρονιά από καταβολής κόσμου -ποιο 1821 που θα το γιορτάσει η Γιάννα. Το 2022 όμως έρχεται ήδη με φόρα, ή καλύτερα με κωλοτούμπα, καθώς όπως έγινε γνωστό θα διεξαχθεί στη χώρα μας το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Τσιρλίντινγκ ή, επίσημα, Αθλητικού Ομαδικού Χορού. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις  4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022 στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.500 αθλητών – φοιτητών από όλο τον κόσμο.

Μπορεί να ακούς «Πανεπιστημιακό» και να νομίζεις ότι θα είναι β’ διαλογής, όμως σκέψου ή καλύτερα θυμήσου εκείνα τα μεσημέρια Σαββάτου με ξένες νεανικές ταινίες στο Mega. Πάντα στα κολέγια βλέπαμε τις cheerleaders. Με άλλα λόγια, θα έρθει στη χώρα μας η πιο χαρακτηριστική εκδοχή του cheerleading. Θα είναι σαν να βγαίνει από αμερικανική καρτ ποστάλ, τόσο τυπική και αναμενόμενη όσο οι τσολιάδες μπροστά από τη Βουλή. Μα δεν είναι σπουδαία νέα αυτά για το άθλημα που αναμένεται να εισαχθεί και στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας;

Όπως μάλιστα σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στηδιάθεση της διοργάνωσης δεν θα είναι μόνο τα «Δύο Αοράκια», αλλά και το πλήρως ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο και οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

via GIPHY

Ο δε πρόεδρος της ΕΟΤ-ΑΟΧ, Μιχάλης Φουντεδάκης, επισήμανε ότι η χώρα μας συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αναλάβει και τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το 2022 ή το 2023. Σε περίπτωση που επιλεγεί η χώρα, η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 θα γίνει μια πολύ σημαντική αλλαγή στη δομή του θεσμού, ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2018 στο Λοτζ της Πολωνίας. Δεν θα συμμετέχουν χώρες, αλλά Πανεπιστήμια. Λέτε να ζήσουμε για να δούμε το ΕΚΠΑ να κοντράρει το UCLA και η αμερικανική Ivy League να παλεύει για το χρυσό; 

Ωραία και τι θα βλέπουμε; Χορογραφίες με «Give me a A» και άλλες που θα θυμίζουν το YMCA; Ποιος ξέρει; Πάντως το 18 στο Λοτζ έβλεπαν αυτό:

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα