Είναι αρκετά αστείο αν το σκεφτεί κανείς. Βρισκόμαστε και επίσημα πλέον στο 2021 και ασχολούμαστε ακόμα με το 2020. Βέβαια, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πέρα τον αριθμό στο τέλος που από μηδέν έγινε ένα. Λίγες ώρες δεν αρκούν για να δημιουργηθεί ένας νέος κόσμος ώστε να πάρει τη θέση του προηγούμενου. Τι αφήνει το 2020 πίσω του όμως και γιατί θα μας απασχολήσει και το νέο χρόνο ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμβεί αυτό;

Πέρα από τα προφανή και πολύ πιο σημαντικά ζητήματα όπως η πανδημία και το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό, θα περάσει την πόρτα του 2021 και το celebrity culture που αναμενόμενα λόγω των social media τα τελευταία χρόνια ορίζει και δημιουργεί τις παγκόσμιες τάσεις. Αυτό το περιμέναμε. Οι celebrities αντλούν τη δύναμή τους από τα ποσταρίσματα στο instagram και τις υπόλοιπες ναρκισσιστικές πλατφόρμες. Μέσα από εκεί προωθούν τις επιχειρήσεις τους και οι followers, με τη σειρά τους, καταναλώνουν τα προϊόντα ή τις ιδέες των πρώτων. 

https://www.youtube.com/watch?v=4sFLqGfSnVQ

Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά αλλά αξίζει να κλείσουμε με την Cardi B η οποία ρώτησε μέσω του Twitter αν θα έπρεπε ή όχι να αγοράσει μια τσάντα αξίας 88 χιλιάδων δολαρίων. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι ταλανίζονται από οικονομικά προβλήματα, η τραγουδίστρια έδειξε να ζει στον δικό της κόσμο, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις που προκαλεί. Αυτό που μας μένει στο τέλος, είναι πως οι celebrities και η κουλτούρα που τροφοδοτούν δεν είναι ικανοί και δεν μπορούν να διαχειριστούν μια παγκόσμια κρίση. Το δείχνουν με την άγνοιά τους, με τις φωτογραφίες και τις δράσεις τους. Ο κόσμος του ίντερνετ δείχνει να αφυπνίζεται και το 2021 μοιάζει να είναι η αρχή του τέλους για το celebrity culture.