Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο το President, φορτωμένο όχι με χιλιάδες αναμνήσεις ημών των κοινών θνητών, αλλά σίγουρα γεμάτο με πολλές αρχιτεκτονικές αναμνήσεις καθώς το θεόρατο κτίσμα, ύψους 68 μέτρων, με τους 22 ορόφους και τα 517 δωμάτια αποτέλεσε ορόσημο της κυβιστικής αρχιτεκτονικής όταν αποπερατώθηκε, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Εν όψει των ολυμπιακών της Αθήνας το 2004 ανακαινίστηκε ριζικά και έκτοτε έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού.

Το κτήριο δεσπόζει στην αρχή της Κηφισίας και αγναντεύει την Ακρόπολη μέχρι πέρα το λιμάνι του Πειραιά, ενώ βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο, κοντά στους σταθμούς του μετρό Αμπελόκηποι και Πανόρμου, και συνομιλεί τόσο με τον Πύργο Αθηνών όσο και με τον Πύργο “Απόλλων”.

Το President είχε αναστείλει τη λειτουργία του κατά το πρώτο lockdown, από τις 23 Μαρτίου έως και τις 18 Ιουνίου. Στη συνέχεια η κίνηση και οι κρατήσεις ήταν πολύ μειωμένες λόγω του πλήγματος που δέχθηκε ο τουρισμός διεθνώς και στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ΓΕΚΕ, στης οποίας την κυριότητα βρίσκεται το ακίνητο, από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, κατά μέσον όρο η πληρότητα του ξενοδοχείου διαμορφώθηκε σε 27%, από 74% το οκτάμηνο του 2019. Νωρίτερα, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 23 Μαρτίου και συνολικά κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, η πληρότητα του President ανήλθε σε 39% και 34%, έναντι 57% και 70%, αντίστοιχα, κατά τις συγκεκριμένες δύο χρονικές περιόδους του 2019. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 73,58%, στο 1,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που επικαλείται σε ρεπορτάζ της η Καθημερινή, ο βασικός μέτοχος της ΓΕΚΕ, η οικογένεια Κεφαλά, επιδιώκει την πώληση του ξενοδοχείου τα τελευταία δύο χρόνια δίχως όμως επιτυχία. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο ή τοποθέτηση σε σχέση με τις φήμες που κυκλοφορούν για την πώληση του ξενοδοχείου, όπως φυσικά και με την τύχη των εργαζομένων σε περίπτωση που αυτή ολοκληρωθεί.

Τόση ώρα δεν έχουμε αναφέρει ίσως το πιο βασικό, το πόσο έναντι του οποίου πωλείται των συνολικής επιφάνειας 34.280 τετραγωνικών μέτρων κτήριο. 110 εκατ. ευρώ αναφέρουν οι πληροφορίες, χωρίς ακόμα να έχει προσελκύσει αγοραστές.