Το ηχητικό background της οχλαγωγίας, η μουσική, το αγαπημένη σου ποτό και η ανταλλαγή απόψεων με φίλους και φλερτ θα πάρουν όπως όλα δείχνουν επιπλέον παράταση για τον Φεβρουάριο. Και αυτό υπό προϋποθέσεις αφού τότε ενδέχεται να ξεκινήσει η συζήτηση για το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης και όχι η ολική επαναλειτουργία της.

Τετραψήφιος αριθμό κρουσμάτων είχε να αναφερθεί από τις 17 Δεκεμβρίου και τα 1.047 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ο ΕΟΔΥ προκάλεσε στις υγειονομικές αρχές ανησυχία με το επιδημιολογικό φορτίο να κρίνεται υψηλό. 

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος ενώ αυτός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν συγκριτικά με προηγούμενες μέρες, χαμηλός. Συγκεκριμένα, τα 1.047 κρούσματα καταγράφηκαν σε 32.000 τεστ.

Στο σύνολό τους οι επιστήμονες είναι αρνητικοί στο άνοιγμα της εστίασης και για το λόγο αυτό η συζήτηση για το άνοιγμά της θα γίνει τον Φεβρουάριο και όταν έχει αποτυπωθεί το επίπεδο των κρουσμάτων μετά την Πρωτοχρονιά. Βασικό κριτήριο θα αποτελέσει η πτώση των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ.

via GIPHY

Η σειρά και η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εξής: σχολεία, λιανεμπόριο και τέλος η εστίαση. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου. Οι πλειονότητά τους τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων με πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στις 8 Ιανουαρίου χωρίς η τελική απόφαση να είναι τελεσίδικη. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας συνεχίζει να προβληματίζει της ειδικής επιτροπής και όλα θα κριθούν με βάση τα δεδομένα των επόμενων ημερών.

Μετά το click away που έχει μπει στη ζωή μας θα υπάρξει όπως όλα δείχνουν και το click in shop. Ο μπορεί ο πελάτης να επισκεφτεί το κατάστημα με ραντεβού όχι μόνο για την παραλαβή της παραγγελίας του. Το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου θα γίνει σταδιακά και πιθανότατα δεν θα γίνει πριν τις 15 Ιανουαρίου. Ακόμα και όταν αρθεί το απόλυτο απαγορευτικό, θα εφαρμοστεί το παραπάνω μέτρο του cllck in shop.