Εννοείται ότι τα φετινά εορταστικά τραπέζια δεν είναι όπως εκείνα που ξέρουμε. Εξυπακούεται ότι πρέπει συνειδητά να κάνουμε ασκήσεις αυτογνωσίας για να μείνουμε ψύχραιμοι και να παραδεχτούμε ότι μας έλειψαν πάρα πολύ τα εστιατόρια, οι βόλτες στις γειτονιές αναζητώντας το τέλειο street food και η θαλπωρή των τραπεζιών που μοιραζόμασταν με φίλους, γνωστούς, συναδέλφους και γέμιζαν την καθημερινότητά μας. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να μετράς καλεσμένους για ένα lockdown ρεβεγιόν ή να μην δοκιμάσεις την μαμαδίστικη γέμιση γαλοπούλας επειδή δεν μπορείς να επισκεφθείς τον τόπο καταγωγής σου. Κάτι σου λείπει. Ευτυχώς που υπάρχουν μερικοί άνθρωποι εκεί έξω που έχουν αποστολή να σκορπίσουν λίγη αστερόσκονη στην καραντίνας μας χτυπώντας το κουδούνι και γεμίζοντας το τραπέζι μας με τα πιο νόστιμα πιάτα του 2020. Κι ας ευχηθούμε σύντομα να κάνουμε μια κράτηση στο δικό τους “σπίτι”, στα εστιατόρια τους.
O Aλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC. Και ο άνθρωπος που θα ήθελες να έχεις για κολλητό και να σε καλέσει σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.
Γιατί όταν υπήρξες μαθητής τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot σίγουρα ξέρεις πώς μαγειρεύεται το σωστό, το πρόστυχο το φιλέτο Wellington.O καταξιωμένος σεφ αποφάσισε να έρθει σπίτι μας (περίπου) αφού εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κράτηση στο εστιατόριο του. “Το φαγητό είναι μια εμπειρία και αποφασίσαμε με το μενού της Πρωτοχρονιάς να την φέρουμε σπίτι σας, να την μοιραστείτε μαζί μας και να υψώσετε τα ποτήρια σας σε ένα αύριο που σίγουρα θα είναι ομορφότερο” λέει ο σεφ κι εμείς θέλουμε να γίνουμε μαθητές του διαβάζοντας το μενού του.
Το μενού είναι διαθέσιμο είτε για παράδοση στο σπίτι είτε για παραλαβή από το εστιατόριο στις 31 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χριστουγεννιάτικο μενού του Τσιοτίνη έγινε ανάρπαστο σε χρόνο dt και όσοι δοκιμάσαμε το πιο ωραίο γλυκό του 2020 ξέρουμε το γιατί. Σάλτσα μελομακάρονο, φτιαγμένη από το υλικό των ονείρων.
O σεφ και συνιδιοκτήτης της Cookoovaya, Περικλής Κοσκινάς λέει ότι “μας λείπει έντονα η επαφή και η σχέση που έχουμε χτίσει τόσα χρόνια με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και μας τιμούν με την παρουσία τους στο εστιατόριο, τώρα είναι η σειρά μας να τους κάνουμε έστω με αυτόν τον τρόπο λίγο χαρούμενους και να νιώθουν ότι πότε δε σταματήσαμε να έχουμε ουσιαστική επαφή μαζί τους. Από ότι φαίνεται αυτό είναι αμφίδρομο“. Η νέα premium υπηρεσία της Cookoovaya σε αποκλειστική συνεργασία με την Peugeot Gallo αναλαμβάνει τη μεταφορά όλης της exclusive εμπειρίας, που έχετε γνωρίσει στο εστιατόριο, και στο δικό σας προσωπικό χώρο. Ευτυχώς λέμε εμείς. Μπας και βγάλουμε φόρμες και κολάν και στολιστούμε για το ρεβεγιόν και νιώσουμε πάλι όπως παλιά.
Cookoovaya food experience at home
Όταν το πρώτο πιάτο είναι σούπα από γάμπαρη και μαλακά καβούρια αρωματισμένη με apple brandy και εστραγκόν ξέρεις ότι σε περιμένει η καλύτερη lockdown βραδιά του 2020. Γνώμη μου. Όσοι αγαπάτε την πάπια θα λατρέψετε το πιάτο με τη ραγανή πάπια confit, κρέμα γλυκοπατάτα και κάστανο, βινεγκρέτ σταφίδα κουκουνάρι και δυόσμο. Εκείνοι που περιμένετε να τελειώσει το δείπνο για το γλυκό ετοιμαστείτε για αυτό: Coulant με σοκολάτα Domori και παγωτό βανίλια Mignardise. Το μενού Πρωτοχρονιάς είναι διαθέσιμο για 30 και 31 Δεκεμβρίου και θα το βρείτε εδώ.
Ο Νίκος Μινάρδος είναι ο σεφ του It Restaurant και αποφάσισε να μαγειρέψει για μας γιατί “θέλαμε με το Festive Menu μας να υποδεχτούμε το 2021 με μια επίγευση που θα παραπέμπει στην ουσία την ίδια του IT: ποιότητα, νοστιμιά, φρεσκάδα, αισιοδοξία, χαμόγελο και θετική διάθεση. Και νομίζω πως το έχουμε καταφέρει”.
Βελουτέ σελινόριζας, κολοκύθας με ginger ή κάστανο; Μακάρι αυτά να ήταν τα ερωτήματα που μας απασχολούν το 2020. Τουλάχιστον για μια μέρα μπορεί να γίνουν. Σούπα, σαλάτα, ζυμαρικό φούρνου, κυρίως πιάτο και συνοδευτικό, γλυκό σε ακαταμάχητη τιμή. Πιάτα λαχταριστά (μη – μαγειρεμένα), παρασκευασμένα την ίδια ημέρα με την εγγύηση του IT για ολόφρεσκα ποιοτικά υλικά, χωρίς ίχνος συντηρητικών.Καθώς όλα τα πιάτα είναι μαγειρεμένα αυθημερόν και ο αριθμός των μενού περιορισμένος, οι Προ-παραγγελίες ημέρες πριν είναι επιβεβλημένες. . Έως τις 09/01/21 θα είναι διαθέσιμο.
Τι μας είπε ο Bασίλης Σπόρος, σεφ & ιδιοκτήτης του Po’ Boys, του κολασμένα γευστικού BBQ του κέντρου; “Φέτος ήταν πιο επίκαιρο, αλλά και αναγκαίο από ποτέ να βρεθούμε μαζί με τους πελάτες μας στις γιορτινές στιγμές τους. Επιλέξαμε όλα τα αγαπημένα μας πιάτα και συνδυασμούς, τα οποία τα παραδίδουν οι ίδιοι οι μάγειρες στο σπίτι τους, με αναλυτικές οδηγίες, που απαιτούν μόνο 20 λεπτά από το χρόνο τους για να σερβίρουν ένα γεύμα εφάμιλλο με αυτό που θα τους προσφέραμε στη σάλα του εστιατορίου μας. Ήθελε αρκετό σχεδιασμό και προετοιμασία, αλλά τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και ήδη έχουμε επαναληπτικές παραγγελίες από τα Χριστούγεννα στην Πρωτοχρονιά”.
Το εορταστικό μενού σας βρίσκεται μόλις ένα τηλεφώνημα μακριά. Πώς θα σας φαίνονταν επιλογές ανάμεσα σε Pulled Pork, Γαλοπούλα Φιλέτο, Brisket και Χοιρινό Λαιμό κατευθείαν από το smoker του Po’Boys στην κουζίνα του σπιτιού σας; 20 λεπτά και μία κατσαρόλα αρκούν για να προετοιμάσετε και να προσφέρετε στην οικογένεια και τους φίλους σας νόστιμο, φρεσκομαγειρεμένο φαγητό ακριβώς όπως σερβίρεται στο Po’ Boys. Tα βήματα είναι απλά: Καλέστε στο Po’Boys – 2103234672. Επιλέξτε τα κρέατα από το smoker μας, τη sauce, τα συνοδευτικά και τα γλυκά σε ποσότητες που επιθυμείτε. Το εορταστικό σας μενού θα παραδοθεί σε ειδική συσκευασία σε συμφωνημένη ημέρα και ώρα στην πόρτα σας. Το αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ φυσικά είναι ο πρωταγωνιστής. Brisket, Short Ribs, Spare Ribs, Crispy Pork Belly και Pulled Pork σε burgers ή πιατέλες με όλα τα αντίστοιχα συνοδευτικά πιάτα σιγοψήνονται στο custom offset smoker σε θερμοκρασία 120 ο C για τουλάχιστον 8 ώρες, ενώ το μενού, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά, αλλά έχει και άφθονες επιρροές από την κουλτούρα του Αμερικάνικου Νότου.