Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ένα παιδί που δεν ξέρει να χάνει, ένα παιδί που όταν του παίρνεις το παιχνίδι ξεσπά σε κλάματα μη μπορώντας να διαχειριστεί την ήττα του. Τελευταία απόδειξη η ύστατη προσπάθειά του να ασκήσει πίεση στο Κογκρέσο ώστε να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Ο επικίνδυνος και αμετανόητος Ντόναλντ Τραμπ καλεί τους ψηφοφόρους του να συγκεντρωθούν στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου και να διαδηλώσουν υπέρ των όσων υποστηρίζει, δηλαδή πως υπήρξε μαζική νοθεία στις προεδρικές εκλογές τις οποίος και χαρακτηρίζει «τη μεγαλύτερη απάτη στην Ιστορία του έθνους». Φυσικά, αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές του που αναμένονται να βρεθούν στην πρωτεύουσα είναι και η ακροδεξιά οργάνωση Proud Boys αν και αυτό δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί καμία εντύπωση. Οι περισσότερες ακροδεξιές οργανώσεις τον στήριζαν ανέκαθεν και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του το 2016.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται παρόμοια διαδήλωση αφού στις 12 Δεκεμβρίου και σε αντίστοιχη κινητοποίηση σημειώθηκαν ταραχές όπως και επιθέσεις με μαχαίρι που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες διαδηλωτές να συλληφθούν.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1343328708963299338?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Ο Τραμπ με δύο μηνύματα στον λογαριασμό του στο Twitter το Σαββατοκύριακο και με τους υποστηρικτές του στο πλευρό του προσπαθεί με κάθε τρόπο να πιέσει το Κογκρέσο ώστε να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Συγκεκριμένα, στις 6 Ιανουαρίου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα προεδρεύσει στην τυπική διαδικασία επικύρωσης των ψήφων του Συμβουλίου των Εκλεκτόρων. Σε αυτή θα ανακοινωθεί πως ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 306 εκλέκτορες και ο Τραμπ 232. Με λίγα λόγια, θα ανακοινωθεί και επίσημα η ήττα του Αμερικανού προέδρου.

Τι θέλει να καταφέρει ο Τραμπ; Στην διάρκεια της συνεδρίασης θα διαβαστούν τα πρακτικά από την καταμέτρηση των ψήφων των εκλεκτόρων από κάθε πολιτεία. Αυτό που απαιτεί, είναι να απορριφθούν από τον Μάικ Πενς, κάτι που μπορεί να κάνει λόγω του ρόλου του ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Επίσημα πλέον και μετά την κάκιστη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους προέδρους που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.