Αν για κάτι είμαστε βέβαιοι, αυτό είναι ότι πέρα από φωτογραφικό ταλέντο, ο Guido Gutierrez Ruiz έχει μια εμμονή με την αρμονία, την συμμετρία και την τάξη. Ίσως πάλι απλώς να αγαπά και να εμπνέεται από τα χαρακτικά του Έσερ και για αυτό όλες του οι φωτογραφίες διαπνέονται από μια άρτια γεωμετρία μορφών και μοτίβων. Και όμως, αυτή η συμμετρία θα ήταν αδύνατη, αν δεν υπήρχε κάτι που οι περισσότεροι αποφεύγουμε, οι λακούβες. Ο Gutierrez-Ruiz φωτογραφίζει τις αντανακλάσεις τοπιών έτσι όπως αποτυπώονται στα βρώμικα νερά που συγκεντρώνονται στις λακούβες των δρόμων. 

Ο λογαριασμός του στο Instagram είναι πολύ δημοφιλής και εκεί μπορείς να χαζέψεις την ασύλληπτη ακρίβεια των συμμετρικών του λήψεων. Ταυτόχρονα, θα έχεις την δυνατότητα να ταξιδέψεις νοερά σε μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις το κόσμου και να αναπολήσεις τις εποχές όπου κάναμε ταξίδια. Τα ταξίδια τα αναπολεί και ο Καναδοϊσπανός φωτογράφος, ο οποίος δηλώνει στην προσωπική του ιστοσελίδα ότι αυτή τη χρονιά έκανε ταξίδι μόνο εντός Ευρώπης (ήταν από τους τυχερούς) χωρίς όμως αυτό να τον εμποδίζει να συνεχίζει να μας χαρίζει υπέροχες φωτογραφίες από πόλεις της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασίλειου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο και πλέον ζει μόνιμα στη Μαδρότη, ο Gutierrez Ruiz άνοιξε το λογαριασμό του στο Instagram το 2013. Όλες οι φ φωτογραφίες που ανεβάζει εκεί είναι τραβηγμένες με το smartphone του, ένα google phone, και δεν χρησιμοποιεί κάποιο εφέ ούτε κάνει κάποια ειδική τεχνική επεξεργασία πριν τις δημοσιεύσει. Το 2017 έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση στη Μαδρίτη.

 

“Οι φωτογραφίες μου αφηγούνται μια ιστορία. Αν κάποιος τις κοιτάξει, θα βρει από πίσω τους μια ιστορία”, γράφει ο φωτογράφος στην προσωπική του ιστοσελίδα, ενώ εξηγεί ότι για εκείνον οι λακούβες αποκαλύπτουν έναν μαγικό “παράλληλο” κόσμο. “Είναι πάντα ενδιαφέρον να απαθανατίζω τις αντακλάσεις κτηρίων, αυτοκινήτων, περαστικών”.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά παρακάτω στις φωτογραφίες του (μαζί με κάποιες παλιότερες λήψεις από τις ΗΠΑ και τον Καναδά) και μπες στο απόλυτα συμμετρικό και γεωμετρικό τριπάκι του μυαλού του Gutierrez

Ρώμη

Σεβίλη

Βελγράδι

Βαρκελώνη

Νέα Υόρκη

Λονδίνο

Μαδρίτη

Βιέννη