Αυτοσχέδιο καπηλειό έφτιαξε μερακλής Βολιώτης για να στήσει το δικό του ρεμπέτικο χριστουγεννιάτικο πάρτι με δέκα καλεσμένους γιατί ζήλεψε τη δόξα του Σπύρου Παπαδόπουλου. Δεν έβαλε ταμπέλα “κοσμική ταβέρνα” για τους θαμώνες αλλά στόμα με στόμα μαθεύτηκε και στο αστυνομικό τμήμα του Διμηνίου και έσπασε νωρίς το πάρτι.

Είχε ανάψει το κέφι στην αποθήκη σλας ταβέρνα σλας καταγώγι σλας αμέρικαν μπαρ όταν η αστυνομία έκανε έφοδο και διαπίστωσε ότι ο 53χρόνος έκανε μεγάλο νταραβέρι με σούβλες και ποτά και χορούς. Σταμάτησαν οι μπαγκλαμάδες και όπου φύγει φύγει για τους δέκα καλεσμένους που δεν λογάριασαν πρόστιμα για την παραβίαση των  περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Στον 53χρονο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και σε άλλα τρία άτομα πρόστιμο 600 ευρώ (300 ευρώ για αναίτια μετακίνηση και 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας). Στοιχηματίζουμε ότι έχουν δώσει περισσότερα για μια βραδιά στο Ποσειδώνιο.

Την ώρα της αστυνομικής επέμβασης στην αποθήκη-ταβέρνα βρίσκονταν πάνω από 10 άτομα που κάθονταν σε δύο τραπέζια, άκουγαν μουσική, κατανάλωναν οινοπνευματώδη ποτά και έτρωγαν. Ίσως οι μυρωδιές των κρεατικών από τις σούβλες τους πρόδωσε ίσως τους είχε χτυπήσει το κοκκινέλι και χτυπούσαν δυνατά παλαμάκια.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά  22.511  παραβάσεις και επιβλήθηκαν 21.256 διοικητικά πρόστιμα των 300  ευρώ και 1.255 των 150 ευρώ.  Περισσότερες από 1.000 παραβάσεις των μέτρων για την πανδημία κατέγραψαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα και Δημοτική Αστυνομία) κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν την Παρασκευή ανήμερα των Χριστουγέννων. Συνολικά διενεργήθηκαν  58.206 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 335.450 ευρώ.

Το καλύβι- παράνομη λέσχη στη Ζάκυνθο 

Στη Ζάκυνθο συνελήφθησαν εννέα άτομα σε ένα καλύβι, το οποίο είχαν μετατρέψει σε “λέσχη” και έπαιζαν το τυχερό παιχνίδι “Θανάση”. Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκαν στο χώρο τρία μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και 105 μέτρα φυτίλι, ενώ σε όχημα ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με τέσσερα φυσίγγια. Επίσης κατασχέθηκαν 3.225 ευρώ, 12 τράπουλες, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 8.400 ευρώ, (3.000 ευρώ στον διοργανωτή και από 300 στους συμμετέχοντες). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.