Οι θεωρίες συνωμοσίας, από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κανείς από μια απλή και σύντομη βόλτα στο διαδίκτυο και τα προφίλ επώνυμων και μη. Η χαρά των συνομωσιολόγων/αρνητών, ειδικά αυτή την περίοδο με την άφιξη των πρώτων εμβολίων στη χώρα μας, είναι τεράστια.

Στην κατηγορία των «καχύποπτων» (όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό του ειρωνικά) ανήκει πια και ο γνωστός τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός που σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μας αφυπνίσει θέτει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα μήπως και δούμε την πραγματικότητα με άλλο μάτι και αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Μιας και η χώρα χώρα μας ασχολείται τις τελευταίες ημέρες με δύο πολύ σοβαρά ζητήματα, τον εμβολιασμό και την συνύπαρξη στην ίδια σκηνή της Άννας Βίσση και της Δέσποινας Βανδή, ο Παντελής Θαλασσινός εξέφρασε την εξής απορία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook (η ανάρτηση δεν υπάρχει πλέον) που μπορεί να θεωρηθεί mind-blowing. Βέβαια, δεν αμφισβητεί την ύπαρξη του κορονοϊού ή την χρησιμότητα του εμβολίου, απλά έχει τις επιφυλάξεις του όσον αφορά τη σύστασή του.

«Εγώ που δεν πιστεύω τίποτα, που είμαι καχύποπτος που δεν τους εμπιστεύομαι και τους θεωρώ θρασείς και δειλούς, γιατί πιστεύω ότι η ένεση που έκανα οι ίδιοι, είναι φυσιολογικός ορός; Θα μπορούσε ή μπα;»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτησή του προκάλεσε αντιδράσεις και κάτω από αυτή έχει ήδη δημιουργηθεί ένα πανηγύρι σχολίων που κατακρίνουν τη στάση του τραγουδιστή. Σε αυτό το σημείο ίσως θα ήταν φρόνιμο να πούμε πως ο Παντελής Θαλασσινός έπαθε Πετράκο. Ή καλύτερα, ένα είδος Πετράκου.