Ας είμαστε ρεαλιστές. Περίμενες ποτέ πως θα μας έλεγαν ότι θα περάσουμε Χριστούγεννα μέχρι 9 άτομα και θα λέγαμε και ευχαριστώ; Ρητορικό φυσικά το ερώτημα και συνεχίζω. Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Θα είναι μίζερα και όχι festive με μία καταθλιπτική αίσθηση στο τέλος. Φυσικά και θα τα θυμόμαστε για πάντα, ως το απόλυτο παράδειγμα που δε θα θέλαμε να ξαναζήσουμε. Οπότε για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, εδώ στο Provocateur, αποφασίσαμε να φανταστούμε πως θα ήταν τα φετινά Χριστούγεννα έχοντας ως μοναδικό καλεσμένο έναν αγαπημένο τηλεοπτική χαρακτήρα ελληνικής σειράς.

Η Ζωή Δημητρίου θα κάνει «Dolce Vita» με τη Σάσα Παπαδήμα

Με φαντάζομαι σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την Κατιάνα Μπαλανίκα, τη Σάσα Παπαδήμα από το Dolce Vita, το κορυφαίο ίνδαλμα της Φιλοθέης, τον ορισμό της πιο παρωχημένης λέξης των 80s-90s, της ζωντοχήρας. Αυτός ο χαρακτήρας είναι η καλύτερη σκανδαλιάρα κολλητή που θα ήθελε κάθε γυναίκα για να ακούει τις ανυπέρβλητες ιστορίες της με τους άντρες και τις πιο αστείες ατάκες που έχουν γραφτεί στα ελληνικά σίριαλ. Να σου περνάει γέμιση γαλοπούλας και να ψιθυρίζει  με κλείσιμο ματιού «άντρας χωρίς ποινικό μητρώο, δε λέει».  Να την ρωτάει ο οικοδεσπότης «Τι θα πάρεις Σάσα;» και να απαντά με χαμόγελο «Το παιδί από ‘δω». Πολύ πριν γίνει η Σαμάνθα του SATC αρχέτυπο της γυναίκας που είναι σεξουαλικά αφυπνισμένη εμείς είχαμε τη Σάσα. Όταν εμείς ήμασταν χειραφετημένες, αυτές τρώγανε βελανίδια, είναι μια ήρεμη ανάγνωση. Να της δίνουν δεύτερη μερίδα και να λέει με απαξίωση «σας παρακαλώ δεν θα θέλα». Να περνάνε δίμετρα αγόρια από δίπλα της και να σε κοιτάει με νόημα λέγοντας «πρέπει να παίρνεις τον μεζέ σου σε τακτά χρονικά διαστήματα». Το είδωλο που όταν εμείς πηγαίναμε, αυτή ερχόταν για δεύτερη φορά. Που έχει πει όλα όσα σκεφτόμασταν, που η ατάκα της ακόμα με στοιχειώνει «κάνε στη μπάντα μωρή». Υψώνω για πρόποση το ποτήρι μου στην πιο ακαταμάχητη γυναίκα της ελληνικής τηλεόρασης. Δεν τις κάνουν πλέον έτσι.

Η Φλώρα από τους «Δύο Ξένους» -δε- θα λείψει από το γιορτινό τραπέζι του Κωνσταντίνου Δέδε

Η Φλώρα. Η Φλωράνς. Δεν είχε τη φινέτσα της Ντένης και μάλλον ποτέ της δεν ήθελε να την αποκτήσει. Ούτε εμείς το θέλαμε. Είχε όμως την ικανότητα να μετασχηματίζεται σε μητέρα, σε φίλο, σε έναν άνθρωπο που εκτιμάς και δεν θες να το παραδεχτείς, σε όσα ήθελες να εμφανιστούν μπροστά σου σε μία στιγμή αδυναμίας. Τα φετινά Χριστούγεννα είναι μια από αυτές τις στιγμές αδυναμίας και αν μια λέξη είναι ικανή να σου αλλάξει τη διάθεση, τότε είναι η λέξη «καλημέρα» από τα χείλη της. Είναι κάπως δύσκολο να ξεχάσεις αυτή τη σκηνή. Οι αγνές, λαϊκές μορφές σαν τη δική της, θα λείψουν από τα γιορτινά τραπέζια και τις γενικότερες οικογενειακές και μη συγκεντρώσεις. Σε έναν φανταστικό κόσμο, θα ήθελα εκείνη δίπλα μου τη στιγμή που το φαγητό ακουμπά στο τραπέζι. Να μου εξηγήσει τι πήγε στραβά με τη σαλάτα και την μεσημεριανή εκπομπή που παίζει στην τηλεόραση. Με τον τρόπο της πάντα. Σε έναν φανταστικό κόσμο, η Φλώρα θα μου έφτιαχνε καφέ και θα συζητούσαμε τα αισθηματικά μας. Μένιο, κάνε στην άκρη εσύ. Σε έναν φανταστικό κόσμο, τα Χριστούγεννα με τη Φλώρα θα ήταν αλλιώς. Χριστούγεννα με Φλώρα, λοιπόν, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Γιατί η Φλώρα ξέρει, πάντα ήξερε. Γιατί η Φλωράνς καταλαβαίνει, πάντα καταλάβαινε.

Η Βάνα Κράβαρη βρήκε «Το Ταίρι Της» στην Βίκυ (Σταυροπούλου) και το μενού περιλαμβάνει πακοτίνια

«ατατάκια ρίγανη, πακοτίνια και ξεχασμένα κουτιά με γλυκά στιβαγμένα στο ψυγείο. Κουβέντες για τα πάντα με πιτζάμες σε ξέστρωτους καναπέδες, μετά ταινία τρόμου και μία ρομαντική κομεντί για να συνέλθουμε. Σβήσιμο με αλκοόλ και λίγα ακόμα πατατάκια. Με λίγα λόγια, Χριστούγεννα καραντίνας μόνο με τη Βικάρα (την οριγκινάλε) από το Είσαι Το Ταίρι μου θα έκανα, αφενός γιατί είναι από τους πιο larger than life τηλεοπτικούς χαρακτήρες, αφετέρου γιατί είναι η ζωντανή απόδειξη πως ακόμα και με τις πιο ξεβαμμένες ροζ πιτζάμες, ακόμα και μετά από πτώσεις σε προσπάθειες για ανάβαση σε άλογα, ακόμα και με το πιο εκκωφαντικό γέλιο στο σύμπαν, στο τέλος τον κερδίζεις τον γκόμενο και σώζεις και το πάρτι. Στο μεταξύ, όσο γράφω αυτό, στην τηλεόραση παίζει το επεισόδιο που ο Γρηγόρης προσπαθεί να ξαναβγεί στην αρένα του dating. Σε άλλα νέα, αν η Βίκυ ήταν busy τα Χριστούγεννα, το επόμενο τηλεφώνημά μου θα ήταν στον Γρηγόρη. Πακέτο και ο Λάζαρος, απλά χωρίς τον Μήτσο.»

Ο κυρ Αριστείδης από τα «Εγκλήματα» αναπολεί Χριστούγεννα του παρελθόντος με τον Άγγελο Κωνσταντούλια

Αν ψάχνεις για ένα συνηθισμένο παππού, σίγουρα δε θα τον βρεις στην τηλεοπτική περσόνα του κυρ Αριστείδη από τα «Εγκλήματα». Ο παππούς που θα θέλαμε όλοι να έχουμε στο ρεβεγιόν για να σπάσει τη μονοτονία της κανονικότητας. Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης είναι το πρώτο τρολ πριν τα τρολ. Τον φαντάζομαι να βγάζω κρυφά ένα μπουκάλι ουίσκι (του το έχει απαγορεύσει ο γιατρός) και μέχρι να διηγηθεί την πρώτη ιστορία από τα Χριστούγεννα στην Κατοχή, να έχουμε κατεβάσει ήδη το δεύτερο. Φυσικά η πρόταση για μπουζούκια και strip show θα έπεφτε στο τραπέζι αλλά τρελός είμαι να τον σηκώσω από το κρεβάτι, καταστρέφοντας το καλύτερο ρεβεγιόν της ζωής μου; Με ευλαβική προσοχή θα μου αποκάλυπτε όλα εκείνα τα Χριστούγεννα που έζησε μονάχα στο μυαλό του και το τελευταίο ποτήρι ουίσκι θα το πίναμε, με την αγαπημένη του ιστορία. Ναι εκείνη που παραμονές της 25ης Δεκεμβρίου, μέσα στη νύχτα χτύπησε η πόρτα του και ανοίγοντας είδε έναν άντρα και μία ετοιμόγεννη γυναίκα πάνω σ’ ένα γαϊδουράκι να ψάχνουν κάπου να μείνουν μόνο για εκείνο το βράδυ. Τους έβαλε σε μία φάτνη και όλα αυτά συνέβησαν στη Βηθλέεμ. Spoiler Alert: Η γυναίκα γέννησε κοριτσάκι. Περισσότερα στο video.