Εννοείται πως θα δούμε τις ταινίες του Χάρι Πότερ και αυτές τις γιορτές

Ακολουθούν οι λόγοι που μας κάνουν και γυρίζουμε στο σύμπαν της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ξανά και ξανά.

Εννοείται πως θα δούμε τις ταινίες του Χάρι Πότερ και αυτές τις γιορτές

Ακολουθούν οι λόγοι που μας κάνουν και γυρίζουμε στο σύμπαν της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ξανά και ξανά.


Πλέον περνάμε πάρα πολύ χρόνο μπροστά από την τηλεόρασή μας ή την οθόνη του υπολογιστή μας. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Είναι λογικό, κανείς δεν θα σου πει για ποιο λόγο δεν βγαίνεις από το σπίτι σου. Τα μηνύματα στο 13033 σε περιορίζουν, όπως μας περιορίζουν όλους. Και γιατί εσύ είσαι ένας νομοταγής πολίτης, σέβεσαι αυτούς τους αναγκαστικούς περιορισμούς και ξαπλώνεις στον καναπέ σου παρακολουθώντας τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες. Ίσως έκανες το ίδιο και πριν μας βρει η πανδημία. Και πάλι, κανείς δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει γιατί είναι κοινό μυστικό πως οι περισσότεροι βουλιάζουμε στα παπλώματα με το κινητό μας αγκαλιά.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων, όμως, είναι μια διαφορετική περίπτωση. Ανάμεσα στο χάος από νέες ταινίες, σειρές και βιβλία, επιλέγεις να γυρίσεις πίσω σε αυτά που έχεις ήδη δει και διαβάσει γιατί πολύ απλά, νιώθεις οικεία. Πριν περάσουμε σε αυτό που ήρθες να διαβάσεις, να σου πούμε πως το συγκεκριμένο «πισωγύρισμα» είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν το λέμε εμείς, αλλά αυτή η έρευνα και το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να συμφωνήσουμε μαζί της.

via GIPHY

Μπορεί να έχεις αποστηθίσει κάθε πρόταση, να θυμάσαι λεπτομερώς κάθε σκηνή αλλά αυτό δεν σε πτοεί, το αντίθετο μάλιστα. Όταν, για παράδειγμα, βλέπεις ξανά και ξανά τις ταινίες του Χάρι Πότερ, αυτόματα και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζεις, γυρίζεις στο παρελθόν. Οι ταινίες που έχουμε δεθεί λειτουργούν ως χρονοκάψουλα και σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, το αίσθημα της νοσταλγίας είναι μια θεραπεία απέναντι στο άγχος.

Στηρίζουμε και βλέπουμε για εκατοστή φορά Χάρι Πότερ, λοιπόν, γιατί νιώθουμε όμορφα. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν κόσμο ζηλευτό, έναν κόσμο που θα θέλαμε να ζούμε σε αυτόν χωρίς δεύτερες σκέψεις. Όταν διαβάζουμε τα βιβλία και βλέπουμε τις ταινίες ξεφεύγουμε από την πραγματικότητά μας, πράγμα αναγκαίο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Βλέπουμε Χάρι Πότερ γιατί το «You're a wizard Harry» θα θέλαμε να το πουν σε εμάς. Βλέπουμε Χάρι Πότερ γιατί θα θέλαμε να είχαμε μια κουκουβάγια σαν την Χέντβιχ και όχι το περιστέρι στο μπαλκόνι μας. Γιατί ο Ρον και η Ερμιόνη αποτελούν μαζί με τον Χάρι την ιδανική παρέα, αν και, μεταξύ μας, η Ερμιόνη έπρεπε να παντρευτεί τον Χάρι

Γυρίζουμε στον κόσμο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ γιατί μας έδειξε πως υπάρχουν πολύ πιο cool σχολεία από το δικό μας με πολύ πιο ενδιαφέροντα μαθήματα. Βρείτε ένα άτομο που δεν ονειρεύτηκε τον εαυτό του να περπατά στο Χόγκουαρτς. Η στιγμή που οι πρωτοετείς βλέπουν το φωτισμένο κάστρο για πρώτη φορά μέσα από τις βάρκες έχει στιγματίσει μια ολόκληρη γενιά. Ποιος δεν θα ήθελε να τον συμβουλεύσει ο Ντάμπλντορ και να τον κατσαδιάσει η καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ; Ποιος δεν θα ήθελε έναν ηλίθιο συμμαθητή σαν τον Μάλφοϊ και έναν εχθρό σαν τον Βόλντεμορτ; Εντάξει, το τελευταίο ίσως και όχι. Ποιος δεν θα ήθελε ένα ραβδί τέλος πάντων για να μετακινεί το τηλεκοντρόλ από το τραπέζι στον καναπέ;

Και για να καταρρίψουμε τους μύθους που έχουν δημιουργηθεί, όχι, δεν μιλάμε για παιδικές ταινίες

Ποιος δεν θα ήθελε μια καβαλήσει μια σκούπα και να παίξει Κουίντις; Ποιος δεν θα ήθελε να αντιμιλάει στον καλό, κατά βάθος, καθηγητή Σνέιπ; Ποιος δεν θα ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο του με το Χόγκουαρτς Εξπρές και ποιος δεν θα ήθελε να περπατά στη Διαγώνιο Αλέα λες και είναι το Μοναστηράκι; Έχεις δει πιο όμορφη τραπεζαρία στη ζωή σου; Έχεις δει πιο λειτουργικό (μέχρι την άνοδο του Βόλντεμορτ) υπουργείο; Έχεις δει πιο όμορφο σπίτι από αυτό της οικογένειας Ουέσλι; Υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι για να δει τις ταινίες του Χάρι Πότερ ΚΑΙ αυτές τις γιορτές.

Δεν υπάρχει καμία ένοχη απόλαυση, μόνο σκέτη απόλαυση. Και για να καταρρίψουμε τους μύθους που έχουν δημιουργηθεί, όχι, δεν μιλάμε για παιδικές ταινίες. Αν κάποιος έχει διαβάσει τα βιβλία, τότε γνωρίζει πως, από το τρίτο βιβλίο και μετά, τα πράγματα σοβαρεύουν. Από όλες τις απόψεις. Το ίδιο ισχύει και για τις ταινίες, μέχρι έναν βαθμό τουλάχιστον. Στην τελική, αν πρέπει να ακολουθήσουμε αναγκαστικά αυτό το δρόμο, όλοι θέλουμε να αισθανθούμε για λίγο παιδιά στις γιορτές. Ο Χάρι μας δείχνει απλά το τον τρόπο. Συμφωνείτε, αγαπητοί μου μαγκλ; A, μην ξεχνάμε και τη χαρακτηριστική μουσική.

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα