Πρωταγωνίστρια η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας. Με σκάνδαλα για πολιτικούς που χρεώνουν στο λαό δωράκια για τις γυναίκες τους. Μεγαλοδημοσιογράφος που έχει μια στενή σχέση με το ποτό. Η πρωταγωνίστρια κυκλοφορεί με ποδήλατο. Πόσα επεισόδια από τα 30 μπορώ να δω σε μια μέρα; Τι εννοείς που; Εδώ

Μια συγκλονιστική αλληλουχία γεγονότων φέρνει την Μπιργκίτε Νούμπορ στην πρωθυπουργία της Δανίας ως την πρώτη γυναίκα ηγέτη της χώρας της. Το “Borgen” είναι δημιούργημα των παραγωγών της αστυνομικής σειράς “The Killing”. Borgen  είναι το παρατσούκλι του κτηρίου τη δανέζικης Βουλής,είναι το ανεπίσημο όνομα του Ανακτόρου Κρίστιανσμποργκ, που περιλαμβάνει τους τρεις τομείς της Δανέζικης κυβέρνησης.Το λες και σκανδιναβικό πολιτικό θρίλερ. Ο Πίλου Άσμπεκ, από το Game of Thrones είναι τεράστιο asset. Η Μπιργκίτε είναι μια ιδεαλίστρια που γίνεται αναπάντεχα πρωθυπουργός. Το δεξί της χέρι είναι ο Κάσπερ Γιουλ, ως spin doctor.

 Μιλάει για το πραγματικό παρασκήνιο της σύγχρονης δημοκρατίας. Με προβολείς στραμμένους στην Μπιργκίτε Νίμποργκ και τη δημοσιογράφο του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ Κατρίνε Φόνσμαρκ, της οποίας η εγκυμοσύνη από έναν ισχυρό άνδρα επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο – έκπληξη επιφυλάσσει στους φίλους του το ERTFLIX. Τα επεισόδια και των τριών κύκλων της εκπληκτικής δανέζικης σειράς Borgen, την οποία όσοι δεν την έχουν παρακολουθήσει ολόκληρη θα έχουν πλέον την ευκαιρία καθώς θα είναι διαθέσιμη για τους επόμενους 3 μήνες.

Η σειρά παρακίνησε τους δανούς πολιτικούς να αντιδράσουν στο μεταναστευτικό ζήτημα. Πρόκειται ίσως για τη σημαντικότερη σειρά της δανέζικης τηλεόρασης που έστρεψε τα φώτα σε ηθοποιούς που στα επόμενα χρόνια πρωταγωνίστησαν σε μεγάλες παραγωγές, χαράσσοντας τη δική τους πορεία με αφετηρία την αναγνωσιμότητα. Σίντσε Μπάμπετ Κνούντσεν, Μπιρτζίτ Χιορτ Σόρενσεν, Εμίλ Πόουλσεν δημιουργούν ένα cast υψηλών προδιαγραφών που σε συνδυασμό με την “διάκριση” στη λίστα του Stephen King με τις επιλογές των αγαπημένων του σειρών για το 2012, χτίζουν ένα αριστούργημα 30 επεισοδίων.

Η σειρά δείχνει με ρεαλισμό πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα σε μία δημοκρατία, δημιουργώντας χαρακτήρες με βάθος.Η πολιτική σειρά έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και την Downing St. Θα μπορούσε να το έχει σκηνοθετήσει ο Άαρον Σόρκιν, είναι ένα πιο σκοτεινό West Wing και η τέταρτη σεζόν του θα είναι διαθέσιμη το 2022 στο Netflix.