Η Αίτνα «ξύπνησε» για τρίτη συνεχόμενη φορά σε διάστημα λίγων ημερών και προκάλεσε και πάλι μια κάποια ταχυπαλμία στους κατοίκους της Σικελίας, οι οποίοι είδαν ποτάμια λάβας να ξεχύνονται και να κάνουν τον ουρανό λίγο πιο shiny από πριν, αλλά με καθόλου καλό τρόπο.

Σε λιγότερο δέκα μέρες, το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης προκαλεί και πάλι ανησυχία, με έναν ακόμα «παροξυσμό», όπως ονομάζονται τα σιντριβάνια λάβας.

COMUNICATO DI ATTIVITA’ VULCANICA del 2020-12-22 07:25:48(UTC) – ETNA. L’Istituto Nazionale di Geofisica e…

Δημοσιεύτηκε από INGVvulcani στις Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020

Τη Δευτέρα, η δραστηριότητα του ηφαιστείου ήταν κάπως έντονη και οι επιστήμονες έχουν καταγράψει όλα τα δεδομένα. Μπορεί να υπήρξαν πολλά πυκνά σύννεφα καπνού, αλλά παρόλα αυτά οι εικόνες που τραβήχτηκαν είναι εντυπωσιακές. Όσο εντυπωσιακή μπορεί να είναι μια εικόνα με ποτάμια λάβας να τρέχουν ως τους πρόποδες του ηφαιστείου σε κάθε περίπτωση.

Για περίπου δυο ώρες η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ήταν έντονη και σύμφωνα με όσα σημείωσαν οι ειδικοί, μπορεί το συγκεκριμένο ξέσπασμα της Αίτνας να ήταν μικρότερο σε διάρκεια από εκείνο στις 13 Δεκεμβρίου, ωστόσο ήταν πολύ εντονότερο.