Ο Σωτήρης Τσαφούλιας ξέρει να γράφει και να σκηνοθετεί σειρές. Αξίωμα. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι εξαιρετικός ηθοποιός. Γεγονός. Και το binge watch βρήκε την ελληνική σειρά που του αξίζει. Ο δεύτερος κύκλος του Έτερος Εγώ (μαζί με τον πρώτο)  ήταν το πραγματικό τηλεοπτικό γεγονός του 2020. Σε είχαμε προετοιμάσει άλλωστε με την επίσκέψή μας στα γυρίσματα της σειράς, η οποία είναι σε παραγωγή COSMOTE TV. Και το τραγούδι τίτλων της σειράς είναι ό,τι καλύτερο άκουσες φέτος που δεν πήγες σε κανένα live.

Ο κολλητός του καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη, Ηλίας Βελισσαράτος (στο ρόλο ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), είναι ο βασικός ύποπτος για τις δολοφονίες φοιτητριών  στο κολέγιο που είναι υποψήφιος πρύτανης. Είναι θύμα μιας καλοστημένης πλεκτάνης; Έχεις οκτώ επεισόδια για να το ανακαλύψεις. Το “Έτερος Εγώ – Κάθαρσις” είναι η απάντηση στο τι μπορεί να δείξει η ελληνική παραγωγή στους αγοραστές του Netflix. 

https://twitter.com/hashtag/eterosegw?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πώς έγινε viral το “Έτερος Εγώ”; Όταν αποσύρθηκε από τις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας την ανέβασε στο YouTube, δωρεάν. Και φυσικά όταν κάτι αξίζει δεν μένει για πολύ καιρό κρυμμένο.

https://twitter.com/hashtag/eterosegw?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Χωρίς πολλά σπόιλερ ας πούμε ότι η noir αισθητική της δεύτερης σεζόν είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη. Τα θύματα φέρουν ένα τατουάζ Μέδουσας στον αυχένα τους αλλά δεν υπάρχει κάποιος αρχαίος μύθος όπως στην πρώτη σεζόν, ο Τάσος Νούσιας είναι όσο μπρουτάλ περίμενες να είναι ο νέος προϊστάμενος του ελληνικού CSI, δηλαδή ο νέος  υπαρχηγός του τμήματος ανθρωποκτονιών κι ο Μάνος Βακούσης λειπει. Θα θέλαμε να δούμε λίγο παραπάνω τον ευφυή καθηγητή με σύνδρομο Asperger, Δημήτρη Λαϊνη, να παίζει αλλά έρχεται και τρίτη σεζόν.

Το καστ

Δεν έχω λόγια για το ταλέντο του Ορφέα Αυγουστίδη (Μελέτης Κροκίδης), είναι εξαιρετικός ακόμη κι ως μέλος συμμορίας. Ο Γεράσιμος Γεννατάς (Γρύπας) είναι τεράστια μορφή . Σε μικρότερους ρόλους: Ιεροκλής Μιχαηλίδης (ο δικηγόρος που σίγουρα θέλεις να σε βγάλει από τη φυλακή), η εξαιρετική  Κόρα Καρβούνη, ο Πολύδωρος Βογιατζής, η  Μυρτώ Αλικάκη, ο θεατρικός Λάζαρος Γεωργακόπουλος, και σε ρόλο έκπληξη ο Κωνσταντίνος Τζούμας. 

Ειδική μνεία για τις ερμηνείες τους: Πέτρος Λαγούτης ως υπαστυνόμος Παντελής Σκλαβής και η Βίκυ Παπαδοπούλου, που υποδύεται τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στεργίου.

Γιατί έχει hype η σειρά;

Γιατί μεγαλώσαμε με Πάνο Κοκκινόπουλο και όχι με ριάλιτι. Γιατί οι καλές ερμηνείες νικούν τις τρελές έγκλειστες των κοινωνικών πειραμάτων.Γιατί σε πόσες ελληνικές σειρές έχετε δει γκεστ σταρ Σειρηνάκη; Γιατί λείπει από την ελληνική τηλεόραση η καλή μυθοπλασία με ανθολογία εγκλημάτων που βλέπουμε στο Netflix.

https://twitter.com/hashtag/EterosEgw?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Γιατί αυτό ήταν το καλύτερο soundtrack ελληνικής σειράς έβερ: 

Το «Έτερος Εγώ-Κάθαρσις» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23:00 στο COSMOTE SERIES HD, ενώ όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα μέσα από τη δωρεάν on demand υπηρεσία COSMOTE TV Plus.