Χριστούγεννα σημαίνει περισσότερος χρόνο για ταινίες. Ειδικά φέτος που το ρεβεγιόν θα γίνει με πιτζάμες στον καναπέ και μια πιατέλα μελομακάρονα αγκαλιά, το (πολύ) σινεμά θα μας σώσει και θα μας προσφέρει το κάτι καλύτερο που όλοι έχουμε ανάγκη. Μαζί με την ταινία, μπορείς φυσικά να απολαύσεις το myblu, το ηλεκτρονικό τσιγάρο Νέας Γενιάς, που μέσα σε ένα χρόνο έχει κάνει τους ενήλικες ατμιστές να λένε «to me you are perfect», όπως ο Andrew Lincoln στην Keira Knightley στην κλασική σκηνή του «Love Actually».

Με τόσο χρόνο στη διάθεσή μας, είναι ευκαιρία να δούμε μερικές από τις χριστουγεννιάτικες ταινίες που δεν θα βαρεθούμε ποτέ. Και όταν λέμε χριστουγεννιάτικες ταινίες, δεν εννοούμε απαραίτητα εκείνες που η χρυσόσκονη πέφτει άπλετη πάνω από τα σκηνικά. Έχουμε και περιπέτειες, έχουμε και νουάρ, γενικά διαθέτουμε ποικιλία, όπως κάνει και το myblu με τις γεύσεις του.

Batman Returns

Ο Τιμ Μπάρτον ρίχνει από ψηλά χιόνι στην παρηκμασμένη Γκόθαμ Σίτι. Λίγο πιο δίπλα ως Ντάνι Ντεβίτο κόβει βόλτες στα σκοτάδια με βάδισμα πιγκουίνου και ημίψηλο, ενώ η Μισέλ Φάιφερ πατάει αθόρυβα στις άκρες των ποδιών της και κόβει την ανάσα. Σκοτεινά Χριστούγεννα μεν, τρομερά ατμοσφαιρικά δε.

Love actually

Για πολλούς η ένοχη απόλαυση των γιορτών. Για άλλους, απόλαυση σκέτη δεδομένου ότι μιλάμε για ένα all-star cast που δύσκολα συναντάς, ενώ υπάρχουν μερικές σκηνές-διαμάντια όπως η συνύπαρξη του Ρόουαν Άτκισον με τον Άλαν Ρίκμαν στο εμπορικό κέντρο. Τόνοι χρυσόσκονης, αυστηρό happy-end και η άχρηστη πληροφορία για τις φετινές γιορτές: ο γιος του Νίσον στην ταινία συμπρωταγωνιστούσε φέτος στο Queen’s Gambit.

Άγρυπνος στο Σιάτλ

Τα κλισέ υπάρχουν και τα αγαπάμε για κάποιο λόγο. Και το «Άγρυπνος στο Σιάτλ», που είναι εμπνευσμένο από την κλασική ταινία «Μεγάλε μου έρωτα», επίσης για κάποιο λόγο το αγαπάμε κι ας καταλαβαίνουμε ότι αυτά μόνο στο σινεμά γίνονται. Ναι, η ταινία ολοκληρώνεται ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου με την σκηνή που κανείς δεν ξεχνά στο Empire State Building, όμως όλα ξεκινούν με το τηλεφώνημα του Tom Hanks σε μια ραδιοφωνική εκπομπή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Trading Places

Σου αρέσει η αισθητική και η κουλτούρα του Saturday Night Live; Τότε το «Trading Places» είναι για ‘σένα. Διότι, αν προσπεράσεις την ανύπαρκτη πλοκή, είναι τέτοιας έντασης και ποσότητας το κωμικό ταλέντο των Ακρόιντ και Μέρφι που θα σε κάνει να τρανταχτείς από τα γέλια. Την σκηνή της αποτυχημένης αυτοκτονίας του Ακρόιντ τη βλέπεις στο ριπίτ.

L.A. Confidential

Και μόνο η ατάκα της Μπάζιτζερ «I thought I was helping you» θα ήταν επαρκής λόγος για να βυθιστείς στην ατμόσφαιρα της ταινίας, η οποία ξεπήδησε από ένα από τα καλύτερα noir μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί ποτέ. Αλλά εδώ, δεν έχουμε μόνο την Οσκαρική Κίμ, αλλά και το Λος Άντζελες των 50s, τον ξεπουλημένο σκανδαλοθηρικό Τύπο της εποχής, ερωτικά τρίγωνα και τρεις αστυνομικούς που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Α ναι! Και τον Μπινγκ Κρόσμπι να ακούγεται στο φόντο.

myblu

H οσκαρική και αξεπέραστη επιτυχία του 2020, καθώς μόλις μέσα σε ένα χρόνο από την κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Το myblu θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου αμείωτο σαν μια καλή περιπέτεια καθώς διαθέτει οκτώ διαφορετικές γεύσεις και τρία επίπεδα νικοτίνης προκειμένου να μην βαρεθείς ποτέ. Θα έχει πάντα κάτι για να σε εκπλήσσει, καθώς η εύχρηστη συσκευή του είναι διαθέσιμη σε πέντε διαφορετικά χρώματα προκειμένου να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει με το γούστο σου. Σαν μια κλασική ταινία που αντέχει στον χρόνο,  δεν πρόκειται ποτέ να σε απογοητεύσει, διότι έχει περάσει από τους πιο αυστηρούς ελέγχους ποιότητας. Το myblu είναι εδώ για να συντροφεύσει τις πιο ευχάριστες στιγμές που θα περάσεις με την παρέα σου. Είναι εδώ αυτά τα Χριστούγεννα για να σου προσφέρει το κάτι καλύτερο.