Το περασμένο διάστημα ένα ελάφι είχε βρεθεί να περιφέρεται με ένα βέλος σφηνωμένο στο κεφάλι του. Η φωτογραφία του έγινε viral, και η φωτογράφος που το απαθανάτισε είχε δηλώσει «δε μπορώ να φανταστώ ένα άλλο ζώο να επιβιώνει από κάτι τέτοιο». Στο ζώο ήταν οικείο στη φωτογράφο Lee-Anne Carver, μιας και συχνά δεχόταν επισκέψεις του στην αυλή της. Η ίδια το ονόμασε “καρότο”.

Τα καλά νέα είναι πως το ζώο απαλλάχθηκε από το μαρτύριό του και πλέον είναι ασφαλές στα δάση του Καναδά.

Αφού είδαν τις φωτογραφίες του τραυματισμένου ελαφιού, οι ειδικοί διατήρησης της άγριας ζωής συμβούλευαν αρχικά να μη γίνει αφαίρεση του βέλους από ανθρακονήματα, με ανησυχία ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόλυνση. Το θέμα ήταν πως αν το βέλος παρέμενε εκεί θα υπήρχε κίνδυνος για περαιτέρω τραυματισμό. Έτσι έπρεπε να προχωρήσουν στη λεπτή διαδικασία. Η πρώτη προσπάθεια έγινε την περασμένη Τετάρτη και απέτυχε, αλλά την Πέμπτη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού με αναισθητικό κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ζώο και να εξάγουν το βέλος.

Το χειρουργείο έγινε στην Kenora, από μια ομάδα που δεν είχε κάνει ποτέ τέτοιο είδους επιχείρηση, οπότε ένας κτηνίατρος έδωσε τις προσεκτικές οδηγίες του μέσω τηλεφώνου, από την Οτάβα.

Το βέλος αφαιρέθηκε χωρίς να προκαλέσει αιμορραγία και τη Δευτέρα το υπουργείο ανακοίνωσε πως το ζώο θα καταφέρει να ανακάμψει πλήρως. «Υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνει παρά να ζήσει μετά από αυτό που πέρασε», είπε η Carver.

Μετά από όλη τη διαδικασία, το Καρότο έκανε μέρες να εμφανιστεί και η Carver είχε αρχίσει να ανησυχεί πως το ζώο δε θα τα καταφέρει. Αφού βγήκε για να το ψάξει και δεν έβρισκε κανένα ίχνος του, εν τέλει το ελάφι εμφανίστηκε μπροστά της όσο εκείνη επέστρεφε στο σπίτι, και την πλησίασε. Η ίδια είπε πως έδειχνε απόλυτα υγιές.

Στο μεταξύ, η φωτογράφος, με ενημερώσεις της στο Facebook κρατούσε τον κόσμο, που έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία του ελαφιού, ενήμερο για την κατάστασή του. Πολλά παιδιά με σχόλιά τους δήλωναν πως θέλουν να γίνουν κτηνίατροι μεγαλώνοντας, ενώ άλλα πως θέλουν να προσφέρουν τις αποταμιεύσεις τους για να γίνει καλά το Καρότο. Εμείς ας ελπίσουμε απλώς πως κάτι τέτοιο δε θα ξανασυμβεί.