Ένας μάγειρας στο Κερατσίνι μοιράζει δωρεάν φαγητό καθημερινά κάνοντας την αλληλεγγύη πράξη

Περισσότερες από 600 μερίδες φαγητό διαθέτει δωρεάν κάθε μέρα ο μάγειρας και ιδιοκτήτης Δημήτρης Καρκανοραχάκης.

Ένας μάγειρας στο Κερατσίνι μοιράζει δωρεάν φαγητό καθημερινά κάνοντας την αλληλεγγύη πράξη

Περισσότερες από 600 μερίδες φαγητό διαθέτει δωρεάν κάθε μέρα ο μάγειρας και ιδιοκτήτης Δημήτρης Καρκανοραχάκης.


Αυτός που ετοιμάζει και προσφέρει με αγάπη ένα πιάτο φαγητό. Πίσω από τους γαλλικούς τίτλους της επαγγελματικής κουζίνας, τα σπουδαία βραβεία, την εμμονή, την υψηλή γαστρονομία, η περιγραφή της δουλειάς ενός μάγειρα θα είναι πάντα η ίδια. Και όσο οι κοινωνίες προχωράνε, τόσο η ανάγκη αυτή θα μένει αναλλοίωτη, ειδικά σε περιόδους όπου οι αδύναμοι γίνονται περισσότερο αδύναμοι.

Ένα ζεστό πιάτο φαγητό, φτιαγμένο με σεβασμό και ζεσταστιά, αυτό προσφέρει καθημερινά ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας « Ο Κρητικός», ενός ιστορικού μαγαζιού στο Κερατσίνι. Και ο κύριος Καρκανοραχάκης δεν προσφέρει μόνο ένα πιάτο φαγητό, αλλά διαθέτει καθημερινά και δωρεάν περισσότερες από 600 μερίδες σε όσους το έχουν ανάγκη.

Δεν χρειαζόταν να είσαι ή να κατοικείς στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για να γνωρίζει την ταβέρνα αυτή, την οποία «τρέχει» τα τελευταία 16 χρόνια ο Δημήτρης. Εκεί θα έβρισκες πάντα φαγητό που ενεργοποιούσε τις πιο οικείες σου μαγειρικές αναμνήσεις, ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο για να γεμίσει με ιστορίες. Αυτό που ήταν δύσκολο να βρεις ήταν τραπέζι -τέτοια ήταν η ζήτηση.

Χθες είχαμε φακές, σήμερα κοτόπουλο 180 κιλα, 3μιση τσουβάλια πατάτες και 22 κιλά ρύζι... Ευχαριστώ τον Χρήστο Σγαρδελη...

Δημοσιεύτηκε από Ταβέρνα ''Ο Κρητικός'' στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020

Με το πρώτο lockdown, ο ιδιοκτήτης βρέθηκε με προμήθειες που θα καταστρέφονταν αν δεν τις αξιοποιούσε κάπως. «Αφού είχα τόσα κιλά φαγητό, τι να το έκανα; Ένα πράγμα ξέρω: να μαγειρεύω. Οπότε, έβαλα μπρος».

Κάθε τελάρο, κάθε καζάνι, κάθε κατσαρόλα γίνονταν μερίδες που μοιράζονταν από τις 13:00 μέχρι τις 17:00. Αρχικά περίπου 80, αλλά μέρα με τη μέρα και τη δημοσιότητα που έπαιρνε η προσπάθεια του κυρίου Καρκανοραχάκη, έφτασε να ετοιμάζει μαζί με τους εθελοντές που έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθειά του, περισσότερες από 600 μερίδες φαγητό.

 

Φακές σήμερα συνεχίσουμε όσο αντέξουμε έχουμε πέραση της 500 μερίδες την μερα Παρακαλώ οποίος έχει παλιές κουβέρτες να της φέρετε δεν έχουν να σκεπαστουν μου ξιτανε ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε από Ταβέρνα ''Ο Κρητικός'' στις Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι η ταβέρνα σε όλο αυτό το διάστημα μετατράπηκε σε μια κοιτίδα αλληλεγγύης και προσφοράς. Πολλοί περνούσαν και άφηναν προμήθειες σε τρόφιμα και όχι μόνο: κουβέρτες, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης βρίσκονται στο μαγαζί.

Να τρως από το χέρια ανθρώπων που τα έχει γεμίσει με ρόζους η αγάπη. Τέτοιες πράξεις σε μια εποχή όπου η απάθεια μας χτυπά όλο και πιο απειλητικά την πόρτα, μας κρατούν ζωντανούς.

Η ταβέρνα «Ο Κρητικός» βρίσκεται στην οδό Γαληνού 15 και Σήστού στο Κερατσίνι. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αφήσει εκεί τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης ή ακόμα και να μαγειρέψει μαζί με τον Δημήτρη.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα