Rom-com από τη Νορβηγία με αγάπη για τη single -και όχι μόνο- γυναίκα των Χριστουγέννων. Το Netflix αποφάσισε να θίξει ένα ζήτημα που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει αλλά κανένας δεν τολμά να το κάνει σειρά που βλέπεται χωρίς κλισέ στερεότυπα. Εκείνο της 30χρόνης γυναίκας που εμφανίζεται στο οικογενειακό ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ασυνόδευτη, ελεύθερη, single και πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις των γονιών, αδελφών, ξαδελφών, γειτόνων για την ερωτίκη της ζωή. Σου θυμίζει κάτι;

Τι έκανε πέρυσι η Γιοχάνε, η συμπαθέστατη νοσοκόμα από το χιονισμένο Roros της κεντρικής Νορβηγίας, σύνορα με τη Σουηδία; Αποφάσισε να βγει πολλά ραντεβού για να βρει το νέο της αγόρι. Και μετά από έξι μισάωρα επεισόδια τα κατάφερε. Αλλά η δεύτερη σεζόν αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Spoilers ahead από την πρώτη σεζόν. Η Γιοχάνε είναι μια πανέμορφη, υπέροχη 30χρόνη που δουλεύει πολύ στο νοσοκομείο, έχει ένα μοντέρνο διαμέρισμα και μια κολλητή συγκάτοικο. Φυσικά και μπορεί να βρει αγόρι απλά θέλει να βρει κάποιον που να ταιριάζουν πραγματικά, θέλει να ερωτευτεί. Υπάρχει ο γιατρός που την κυνηγά αλλά δεν νιώθει πεταλούδες στο στομάχι. Το μόνο πιεστικό στη ζωή της είναι η οικογένεια της που δεν καταλαβαίνει ότι δεν τρέχει τίποτα λάθος με τη ζωή της επειδή δεν είναι σε σχέση.

Κάνει το αυτονόητο για να σταματήσουν να την φέρνουν σε δύσκολη θέση. Τους λέει ότι έχει αγόρι. Και πρέπει αυτός ο φανταστικός άντρας (διπλής) να εμφανιστεί στο οικογενειακό παραδοσιακό δείπνο των Χριστουγέννων. Και σε speed dating πάει και σε app γράφεται. Και σχεσούλα με μικρότερο αγόρι κάνει. Με τρομερή αποτυχία (αν εξαιρέσεις κάποιες στιγμές). Βρίσκει τον Mr.Wrong (κάτι σου θυμίζει κι αυτό)  και τον τεράστιο λάθος, στο πρόσωπο ενός μεγαλύτερου της πολιτικού που την πηγαίνει σε σπα και συναντά τους γονείς τους. Ραντεβού γυμνοί με τους γονείς. Όλο λάθος. Κριντζάρεις άσχημα. Μέχρι το τελευταίο επεισόδιο που όλοι οι υποτιθέμενοι boyfriends αυτοπροσκαλούνται στο οικογενειακό δείπνο που τελειώνει με μια έκπληξη. Χτυπά το κουδούνι κι ανοίγει στην δεύτερη σεζόν.

Και οι Σκανδιναβοί σου δίνουν ένα υπέροχο μάθημα ζωής. Δεν έχει σημασία να θα βρεις ταίρι για τις γιορτές. Αυτό που μετράει είναι να αφήσεις λίγο το comfort zone σου και να δεχτείς τα ελαττώματα σου και το γεγονός ότι δεν είσαι πάντα cool και να εκτιμήσεις τους ανθρώπους που σε λατρεύουν για όλα αυτά που είσαι και για εκείνα που έχεις. Όχι για εκείνα που ίσως σου λείπουν.

Η δεύτερη σεζόν σε προσκαλεί σε ακόμη μεγαλύτερο χάος. Οι γονείς της χωρίζουν, τα Χριστούγεννα αναβάλλονται, εκείνη δεν αντέχει άλλο το αγόρι της που ίσως είναι περισσότερο αναίσθητος από όσο υποφέρεται και η κολλητή της παντρεύεται και μετακομίζει σε άλλη χώρα. Το dramedy που περιμέναμε ένα χρόνο. Φαντάσου μια μιλένιαλ Μπρίτζετ Τζόουνς με καλύτερη βαθμολογία στο IMDb.  Τρεις ώρες που θα σου κρατήσουν συντροφιά και μπορεί να λειτουργήσουν θεραπευτικά, ειδικά αν έχεις εμμονή με την πρώην σου μακροχρόνια σχέση. Δείτε το.

Γιατί; Είναι μοντέρνο, είναι τρομερά οικείο, είναι αστείο, είναι καλογυρισμένο, είναι εύπεπτο, δεν είναι ρομαντικό αλλά είναι αληθινό. Δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις, ούτε #couplesgoal. Υπάρχουν άνθρωποι με ρωγμές σαν σπασμένα φλιτζάνια καφέ που έχεις ξανακολλήσει επειδή είναι τα αγαπημένα σου. Αυτή είναι η πραγματικότητα.