Με τη χθεσινή τηλεοπτική βραδιά να χαρακτηρίζεται από δυο τελικούς ριάλιτι που προβλημάτισαν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα της τηλεοπτικής πραγματικότητας, ο Αnt1 έδωσε την εναλλακτική σε όσους θέλησαν να ανοίξουν την τηλεόρασή τους χωρίς αυτό να μεταφραστεί σε βύθιση σε ό,τι συνεπάγεται η reality κουλτούρα στο σήμερα, προβάλλοντας την ταινία Ευτυχία.

Αν για τη χθεσινή βραδιά στοιχηματίζαμε όπως θα κάναμε για σημαντικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, και έπρεπε να μαντέψουμε τον νικητή της άτυπης (ή και όχι) κόντρας τηλεθέασης, καλώς ή κακώς, κάποιο από τα δυο ριάλιτι που χθες έφτασαν στο τέλος τους θα διαλέγαμε. Με λίγα λόγια, ανάμεσα σε Big Brother και Bachelor, η Ευτυχία, στα κουρασμένα πια μυαλά μας και σε μια εποχή που δε χρειάζεται να συντονιστείς μια συγκεκριμένη ώρα σε ένα συγκεκριμένο κανάλι για να δεις την ταινία που επιθυμείς, θα ερχόταν τελευταία και καταϊδρωμένη.

Η ζωή όμως αγαπά τα plot twists. Και από ό,τι φαίνεται και το τηλεοπτικό κοινό, που απέρριψε από ό,τι φαίνεται το ενδεχόμενο να κοιτάξει έστω για τελευταία φορά μέσα από την κλειδαρότρυπα του Μεγάλου Αδερφού, αλλά και να μάθει ποιο από όλα τα κορίτσια για τα οποία «ανέπτυξε συναισθήματα» ο τηλεοπτικός Bachelor, κέρδισε το μονόπετρο και αποφάσισε να παρακολουθήσει την πορεία της Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Της γυναίκας που τραγούδησε περισσότερο από κάθε άλλη, ανεξάρτητα από ηλικία και ακούσματα. Γιατί κάποιοι καλλιτέχνες δε χωρούν σε genres.

Σε αριθμούς η Ευτυχία κέρδισε ένα 30,5% στο γενικό σύνολο και 29,6% στο δυναμικό κοινό, με το Bachelor να έρχεται δεύτερο με μέσο όρο 22,1% στο γενικό και 24,2% στο δυναμικό, ενώ αντίστοιχα το Big Brother είχε 19% και 20,4%.

Πες μας αθεράπευτα ρομαντικούς, αλλά αυτό το μεταφράζουμε σε μια νίκη απέναντι στην trash tv. Αν θα ξανασυμβεί; Το ελπίζουμε.