Σήμερα το πρωί, ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 54χρονος μάγειρας του πλοίου «ΕΓ/ΟΓ ΣΤΑΥΡΟΣ» συνελήφθησαν για κατασκοπεία. Σε άλλα νέα, ζούμε το δικό μας, εθνικό Homeland. 

Ο 35χρονος που τελούσε χρέη διερμηνέα και γραμματέα στο προξενείο, γεννημένος στη Θράκη και καλός γνώστης της ελληνικής γλώσσας, είχε ως τώρα και ισχυρή παρουσία στο Facebook με φωτογραφίες του να δίνουν την εικόνα ενός τυπικού, παντρεμένου υπαλλήλου. Ενώ αρχικά είχε δοθεί προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή σήμερα, νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν οδήγησαν στη σύλληψή του. 

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια και των δυο κατηγορουμένων βρέθηκαν υπολογιστές, κινητά,  τέσσερα κλειδωμένα αποθηκευτικά USB, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στο μεταξύ, στο σπίτι του γραμματέα βρέθηκαν και οχτώ τηλέφωνα. Κανένας Μπρόντι. Στην κατοχή των δυο Ελλήνων βρέθηκαν περισσότερες από 2.500 φωτογραφίες υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον ελλιμενισμό τους στη Ρόδο.  
Αυτή τη στιγμή εξετάζεται από τις Αρχές το ενδεχόμενο να κατέγραφαν τις δραστηριότητες και τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κω και τη Νίσυρο. 

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο μάγειρας, ο γραμματέας του προξενείου είναι εκείνος που τον στρατολόγησε, υποχρεώνοντάς τον να του παρέχει πληροφορίες για τη δράση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Σύμπλεγμα της Μεγίστης. Για παράδειγμα, πότε αλλάζει η φρουρά στο Καστελόριζο, τον αριθμό των αντρών στο νησί, στοιχεία ταυτότητας μελών αλλά και διοικητών της ελληνικής φρουράς. 
Σε αυτή τη φάση, στρατιωτικοί κύκλοι διεξάγουν έρευνες για να διαπιστώσουν το μέγεθος των πληροφοριών που έχουν καταφέρει ως τώρα να μεταδώσουν οι δυο κατάσκοποι, αλλά και το εύρος των περιοχών και τοποθεσιών στις οποίες επικέντρωσαν τη δράση τους. Πάντως ως τώρα αυτή αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική. 

Ο Saul τι έχει να πει για όλα αυτά;