Όσοι έκαναν υπομονή, αναμένοντας την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 όπως τα μικρά παιδιά τον Άγιο Βασίλη, έχουν κάθε δικαίωμα να αμφισβητούν κάθε θεωρία που θέλει τους υπομονετικούς ανθρώπους να ανταμοίβονται. Όχι, η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 δεν πήγε και πολύ καλά, παρά τις καθυστερήσεις που σαν δικαιολογητική βάση είχαν το κυνήγι της τελειότητας για το “game της δεκαετίας”.

Μπορεί το παιχνίδι να λειτουργεί άψογα στο PC, ικανοποιώντας τις ανάγκες όσων δε βασίζουν σε κονσόλες την εμπειρία τους στο gaming, αλλά όσοι είναι πιστοί εραστές του Playstation κάνουν λόγο για μια σειρά από σφάλματα που σε καμία των περιπτώσεων δε δικαιολογούν ούτε αναμονές, ούτε προπαραγγελίες, ούτε ανυπομονησία. Με κτίρια και παίκτες να εξαφανίζονται από το πουθενά, δε γίνεται δουλίτσα. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Ένα από τα «θύματα» της απογοήτευσης που σκόρπισε το Cyberpunk 2077 είναι και ο κωμικός Ζήσης Ρούμπος, ο οποίος θέλησε να εκμεταλλευτεί το βήμα του και να στείλει ένα προφορικό γράμμα-μήνυμα στην CDPR, την εταιρεία που κρύβεται πίσω από το Cyberpunk. Μιλάμε για ένα βίντεο όλο στα αγγλικά, το οποίο στο μεταξύ, δυσκολεύεσαι να αντιληφθείς αν σε κάνει να γελάς επειδή η προφορά σου θυμίζει εσένα μπροστά στους εξεταστές του lower, προσπαθώντας να δείξεις ότι είσαι fluent, με γνήσια, τιμιότατη ελληνική, κατά τα άλλα, προφορά ή επειδή το Cyberpunk ήταν όντως ένα φιάσκο.

Στρώματα επιτίθενται, εικόνες χαλάνε, dildos και άλλα sex toys πετάγονται από παντού και ο Ρούμπος δεν ήταν καθόλου έτοιμος για αυτό. Κάπως έτσι καταλήγει να «στριμώχνει» με τις δύσκολες -στα αγγλικά πάντα- ερωτήσεις του την εταιρεία που πήρε το χρόνο της για επτά χρόνια περίπου ώστε να φέρει το παιχνίδι της δεκαετίας στα χέρια κάθε gamer. Στο μεταξύ, αν είσαι και εσύ θύμα της CDPR πλεκτάνης να περιμένεις πώς και πώς κάτι που δεν ήταν στο πρόγραμμα να πάει εντελώς στραβά, θα σκάσει το χειλάκι σου με αυτό το βίντεο, μιας και θα καταλάβεις πως δεν είσαι μόνος. Γιατί από ό,τι φαίνεται, τα προβλήματα του παιχνιδιού δεν είναι μόνο τεχνικά, αλλά και κονσεπτικά.

Στο μεταξύ, Sony και CDPR αποφάσισαν να αποσύρουν το Cyberpunk μέχρι νεοτέρας μετά από τόσες αντιδράσεις και κράξιμο. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία έχει αποφασίσει να προσφέρει την επιλογή της επιστροφής χρημάτων σε κάθε μη ικανοποιημένο (ίσως και έξαλλο) πελάτη από την PlayStation εμπειρία του Cyberpunk. H CDPR με τη σειρά της δεσμεύτηκε να διορθώσει τα σφάλματα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, επανορθώνοντας για κάθε αναστάτωση που κατάφερε να προκαλέσει στις ψυχούλες των gamers που ανέμεναν πώς και πώς το παιχνίδι.