Και ξαφνικά, χτες το βράδυ, την ώρα που οι περισσότεροι τηλεθεατές από αυτούς που είχαν ανοικτό δέκτη εκείνη τη στιγμη ήταν συντονισμένοι ως είθισται στις Άγριες Μέλισσες, η οθόνες των κινητών γέμισαν από φωτογραφίες των πρωταγωνιστών της σειράς να φορούν τα μπλουζάκια για την οικονομική ενίσχυση του δικαστικού αγώνα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Μέσα σε λίγα λεπτά, όλο και περισσόετερες φωτογραφίες έφταναν στο feed στο Instagram και το Facebook με τους ηθοποιούς του σήριαλ να στηρίζουν  Οι πρωταγωνιστές της σειράς «Άγριες Μέλισσες» στηρίζουν με τον τρόπο τους το αίτημα για δικαιοσύνη.

Στην φωτογραφία που είδαμε περισσότερο τη χθεσινή βραδιά η τριάδα Ουρανία-Πηνελόπη-Ασημίνα (ή αλλίως Αμαλία Καβάλη, Μαρία Πετεβή και Έλλη Τρίγγου) φοράει το t-shirt για την ενίσχυση του δικαστικού αγώνα, όμως και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες του καστ πήραν θέση και έδειξαν σε ποια πλευρά ανήκουν, τη στιγμή μάλιστα που, ακόμα και σήμερα, περισσότερα από 2 χρόνια μετά τη δολοφονία του Ζακ μέρα μέσηέρι στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίζονται να προβάλλονται ως αληθείς αφηγήσεις για το περιστατικό που έχουν καταρριφθεί από τις πρώτες κιόλας ώρες της δολοφονίας αλλά και από τα μετέπειτα τεκμήρια της έρευνας, αφηγήσεις που διαστρεβλώνουν όχι μόνο την αλήθεια, αλλά και σπιλώνουν τη μνήμη ενός δολοφονημένου.

Εκτός λοπόν από την Ουρανία, την Πηνελόπη και την Ασημίνα, το μπλουζάκι φόρεσαν και η Μυρσίνη (Κατερίνα Διδασκάλου), η Αγορίτσα (Μαρία Αντουλινάκη), η Δρόσω (Δανάη Μιχαλάκη), η Θεοδοσία (Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη), o Κυριάκος (Βαγγέλης Αλεξανδρής), ο Άγγελος (Νίκος Λεκάκης), ο Μπάμπης (Γιάννης Βασιλώττος), ο Βόσκαρης (Βασίλης Μπσιμπίκης), η Ρίζω(Ελένη Καρακαση), ο Λάμπρος (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), ο Παπα Γρηγόρης (Κωστής Σαββιδάκης), o Αλέξης (Σπύρος Σταμούλης), η Δόμνα (Νεφέλη Κουλούρη), o Φανούρης (Κωνσταντίνος Δανίκας) και πολλοί ακόμα συντελεστές και συνεργάτες του συνεργείου.

Τα μπλουζάκια φτιαγμένα στήριξης για τα έξοδα της δίκης είναι τυπωμένα από την πρωτοβουλία «Μοίρασμα» καιθα διατεθούν προς κάλυψη των δικαστικών εξόδων.

 

Στο Διαφάνι, άλλωστε, πέρα από τα ερωτικές σχέσεις και της δολοπλοκίες, αυτό που εξελίσσεται είναι ο αγώνας για δικαιοσύνη, ο οποίος κυρίως συνοψίζεται στο πρόσωπο, στον λόγο και στις πράξεις της Ελένης Σταμίρη. Οι Μέλισσες δρουν πάντα συλλογικά, ενωμένες και αλληλέγγυες για το καλο της κοινότητας. Έτσι και τώρα, σε μια κίνηση συμβολική, αλλά με μεγάλη αξία, έκαναν ορατό τον Ζακ, έκαναν ορατό το αίτημα για τη δικαίωση του. Γιατί ακόμα και στο Διαφάνι υπάρχει χώρος για μπόλικη χρυσόσκονη και γκλίτερ. Γιατί οι ζωές μας έχουν αξία.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elli Tringou (@ellitringou)

Για να στηρίξεις και εσύ στα έξοδα της δίκης, κλίκαρε εδώ.

 

Στο Διαφάνι, άλλωστε, πέρα από τα ερωτικές σχέσεις και της δολοπλοκίες, αυτό που εξελίσσεται είναι ο αγώνας για δικαιοσύνη, ο οποίος κυρίως συνοψίζεται στο πρόσωπο, στον λόγο και στις πράξεις της Ελένης Σταμίρη. Οι Μέλισες δρουν πάντα συλλογικά, ενωμένες και αλληλέγγυες για το καλο της κοινότητας.