Μετά τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιρλανδίας, που από το βήμα του στο Κοινοβούλιο ξεκαθάρισε πως ο Άγιος Βασίλης θα κάνει κανονικότατα τη δουλειά του και αυτά τα Χριστούγεννα, πηδώντας με απόλυτα νόμιμο τρόπο από καμινάδα σε καμινάδα, έρχεται και ο ΠΟΥ να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα σχετικά με τον Santa.

Συγκεκριμένα, μια αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διαβεβαίωσε πως ο Άγιος Βασίλης δεν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, και έτσι θα μπορέσει να φέρει τα δώρα στα παιδιά της νύχτα των Χριστουγέννων.

«Κατανοώ τις ανησυχίες στο θέμα του Άγιου Βασίλη, διότι είναι ηλικιωμένος» και επομένως βρίσκεται σε μια υψηλού κινδύνου ομάδα, σε ό,τι αφορά την πανδημία, εξήγησε η Μαρία βαν Κέρκοβ, υπεύθυνη επίβλεψης της διαχείρισης της πανδημίας στον ΠΟΥ.

«Μπορώ να σας πω ότι ο Άγιος Βασίλης είναι απρόσβλητος στον ιό», ανέφερε, αφού ξεκαθάρισε πως είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί του. Συνέχισε τονίζοντας πως «πηγαίνει πολύ καλά και η κυρία του πηγαίνει επίσης πολύ καλά και είναι μάλιστα πολύ απασχολημένοι αυτή τη στιγμή».

Η Κέρκοβ θέλησε να καθησυχάσει τα παιδιά που ρωτούν εάν ο Άγιος Βασίλης θα επηρεαστεί από τους περιορισμούς εισόδου σε ορισμένες χώρες. «Θα μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει από τον εναέριο χώρο και να μοιράσει τα δώρα του», ξεκαθάρισε.

Ακόμα και στην περίπτωση του Αγίου Βασίλη, ο ΠΟΥ υπενθυμίζει τα περί κοινωνικής αποστασιοποίησης. Συγκεκριμένα, η Κέρκοβ σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό όλα τα παιδιά του κόσμου να κατανοήσουν ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση με τον Άγιο Βασίλη και μεταξύ τους πρέπει να τηρείται αυστηρά».

Πρέπει τα παιδιά «να κοιμηθούν νωρίς την παραμονή των Χριστουγέννων, όμως ο Άγιος Βασίλης θα μπορέσει να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο για να παραδώσει τα δώρα τους», επανέλαβε.

Στην ανάγκη να θυμίσει κάτι πως τα φετινά είναι όντως Χριστούγεννα και ας είναι ειδήσεις που επιτρέπουν στον Άγιο Βασίλη να μπουκάρει σε κάνα σπίτι από καμία καμινάδα.