Ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται εκτός φυλακής από τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου ο Αρτέμης Σώρρρας, αφού έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους.

Ο Σώρρας, που λίγα χρόνια πριν ισχυριζόταν πως έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως το χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, κρίθηκε ένοχος 2017 για υπεξαίρεση κατ’εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Η σύλληψή του έγινε έναν χρόνο μετά, το 2018, στον Άλιμο, παύοντας να θεωρείται πια καταζητούμενος.

“Δε θυμάμαι καν τη φυλακή.”

Στο σήμερα, σαν να μην πέρασε μια μέρα, ο Σώρρας παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως αποφυλακισμένος πια. Δηλώνει και πάλι έτοιμος να αφήσει πίσω τα χρόνια της φυλακής και να συνεχίσει την πορεία που ούτως ή άλλως είχε αλλάξει. Μιλώντας στην εκπομπή T Live στον Alpha, έκανε δηλώσεις του στυλ «Η φυλάκισή μου ήταν για μένα μια απελευθέρωση», αλλά και «Είναι σαν να μην έκανα ποτέ φυλακή γιατί δεν ήμουν ποτέ εκεί. Έγραψα περισσότερες από 200.000 λέξεις. Δε θυμάμαι καν τη φυλακή.»

Ο λόγος του θυμίζει παλιό, καλό Σώρρα. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

«Δε μπορεί κανείς να με φυλακίσει», είπε επίσης, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν έχει καθόλου θυμό μέσα του απέναντι στους ανθρώπους που τον μήνυσαν. Από τη συνέντευξη δεν έλειψαν και οι κορώνες, οι ασυναρτησίες και οι αποκαλύψεις περί μεταρρυθμίσεων για να ικανοποιήσει όλους εκείνους τους Έλληνες που συστρατεύονται στο πλευρό του. Σε κάποιο σημείο έκανε αναφορά και στη “δέηση” που όπως λέει οδηγεί στην “καθολική ελευθερία” που είναι και το ζητούμενο. Στο μεταξύ, έκανε και επίθεση στους επιστήμονες που δίνουν την “πληρωμένη απάντησή” τους και εμείς τους πιστεύουμε, αναφέροντας παράλληλα δυο τρία λόγια για το πόσο ολοκληρωμένος είναι ο πλανήτης και η “δημιουργία”. Υποθέτουμε πως κάποιοι όχι απλά καταλαβαίνουν τι λέει, αλλά το αγοράζουν κιόλας. 

Γενικότερα, ας πούμε πως ο Σώρρας είπε το πιο ειλικρινές “I WILL BACK” και το έκανε και πράξη.