Το ότι η πανδημία έχει επηρεάσει σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής μας δεν είναι νέο, ωστόσο έγιναν κάποια νέα δεδομένα γνωστό, σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπό της στην ερωτική μας ζωή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών και παρουσιάστηκε από τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη στο Mega, τον Νοέμβριο, οι μισοί Έλληνες από όσους συμμετείχαν, δεν έκαναν καθόλου σεξ ή αν έκαναν, περιορίστηκαν στη μια φορά την εβδομάδα.

Εκτός από τη μεγάλη σεξουαλική αποχή, που δικαιολογείται αν σκεφτεί κανείς τη ραγδαία αύξηση των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα και τον φόβο που συνεπάγεται αυτή, η έρευνα έδωσε και άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα: οι θετικές ειδήσεις για τα εμβόλια, καθώς και το γεγονός ότι πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην ημερομηνία-αφετηρία του εμβολιασμού, δίνει ένα σημαντικό boost στη σεξουαλική διάθεση των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ανδρολόγος ανέφερε πως οι ρυθμοί των ερωτικών επαφών στη χώρα έχουν πέσει κατά πολύ, με το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα να έκανε σεξ μέσα στον Νοέμβριο από 0 ως 1 φορές. Ωστόσο, στην ερώτηση «Θεωρείτε πως η αναγγελία εύρεσης αποτελεσματικού εμβολίου θα οδηγήσει στην αύξηση της συχνότητας των ερωτικών επαφών;» οι περισσότεροι συμμετέχοντες (70%) απάντησαν θετικά, ενώ μόλις το 30% αρνητικά.

https://www.youtube.com/watch?v=D8CGk-42Ci0

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε πως το 78,6% αποφεύγει το σεξ με άτομα που δε γνωρίζει καλά. Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, το 61% δήλωσε διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο, ενώ το 53% δεν ανησυχεί για πιθανές παρενέργειες.