Η ανάρτηση του δημάρχου της Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, για την ολοκλήρωση μέρους της ανάπλασης της Γρηγορίου Λαμπράκη είναι η καλή είδηση της ημέρας. Η τέχνη -ίσως- μας σώσει από την μιζέρια και την θλίψη των Καραντουγέννων. Η ομορφιά καραδοκεί. 

“Σας καλωσορίζουμε στο δρόμο των ποιητών ! Στο δρόμο όπου η ομορφιά μιας ξεχωριστής αστικής ανάπλασης συναντά την ομορφιά του νέου ελληνικού πολιτισμού. Η ανάπλαση της Λαμπράκη, που βλέπετε στις φωτογραφίες, δεν είναι σαν καμία άλλη που έχουμε κάνει ! Τι κάναμε αυτή τη φορά; Διώξαμε την ασχήμια που υπήρχε και βάλαμε στη θέση της την ποίηση. Ο περίπατος στο νέο αυτό χώρο – που πριν ήταν μια απροσπέλαστη ουσιαστικά για τους πεζούς και “ταλαιπωρημένη” νησίδα – μετατρέπεται σε μία εμπειρία μοναδική. Εξηγούμαι αμέσως: Το πρώτο κομμάτι της ριζικής ανάπλασης της Λαμπράκη (από την Μεταξά μέχρι την Κύπρου) μόλις ολοκληρώθηκε. Τα αυτοκίνητα δεν σταθμεύουν πλέον στη μέση της νησίδας αλλά σε θέσεις που δημιουργήσαμε περιμετρικά. Έτσι στη μέση της νησίδας δημιουργείται ένας υπέροχος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος” γράφει στην ανάρτηση στο Facebook o Γιώργος Παπανικολάου. 

Η ανάπλαση του πεζόδρομου της Λαμπράκη, στο ύψος Μεταξά και Κύπρου, περιλαμβάνει ειδικές πλάκες με στίχους από ποίηματα του Ρίτσου, του Ελύτημ του Καβάφη, του Σολωμου, του Παλαμά, του Καρυωτάκη και άλλων Έλληνων ποιητών. Μάλιστα μαζί με το πρωτότυπο δίνεται και η αγγλική τους μετάφραση. Ο νέος πεζόδρομος, σε ένα σημείο που είχε μετατραπεί σε άτυπο υπαίθριο πάρκινγκ, είναι στρωμένος με πρωτότυπους κυβόλιθους, με νέα δέντρα, διαθέτει καινούργια φωτιστικά με λάμπες LED τελευταίας γενιάς και παγκάκια . “Όσοι τον περπατούν βλέπουν στο διάβα τους το μεγαλείο της ελληνικής ποίησης”, συμπλήρωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Στείλτε έξι για μια βόλτα στον κόσμο του Ρίτσου και του Σεφέρη.