Ο εγκλεισμός, η απαγόρευση των συναυλιών, αυτό το σκοτάδι που επικρατεί στο μυαλό μας αλλά και έξω με όλες αυτές τις απαγορεύσεις, κάποιες λογικές άλλες βγαλμένες από μυαλά αυταρχικά, οι άδειοι δρόμοι, όλα αυτά δημιουργούν μια αίσθηση αλλόκοτη την  οποία αποτυπώνει εικαστικά και ηχητικά στο «Warped», το νέο video-clip των 1000mods σε σκηνοθεσία των Τάσου Γκολέτσου και Γιώργου Αργυρόπουλου.

Το «Warped» είναι το τρίτο official video που κυκλοφορούν οι 1000mods από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, «Youth of Dissent», η οποία κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου, στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας. Ουσιαστικά δηλαδή ο εγκλεισμός της μπάντας στο στούντιο για τη δημιουργία του album διαδέχθηκε ο καθολικός, επιβαλλόμενος εγκλεισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τη δημιουργική απομόνωση ήρθε να τη διαδεχθεί ένα δυστοπικό περιβάλλον από το οποίο μόνο η μουσική και η τέχνη μπορούν να μας σώσουν.

Για ρίξε και εσύ μια ματιά:

«Προσπαθήσαμε να αποδώσουμε αυτή την αλλόκοτη αίσθηση που είχαν στο κεφάλι τους (σ.σ. οι 1000mods), βιώνοντας μια στρεβλή πραγματικότητα, αντικατοπτρίζοντας όσα ζούσαν τα παιδιά για 12 μήνες σχεδόν. Ήταν το ψυχογράφημα μιας χρονιάς, λοιπόν σε ένα κλιπ!», δηλώνουν οι δύο σκηνοθέτες σχετικά με τις προθέσεις τους γύρω από το video clip του «Wrapped». Κινηματογραφικά πατάει σε 90s αναφορές (γυρισμένο με mini DV κάμερα σε multi forma), την παράνοια των horror movies με κοινωνικές προεκτάσεις και τις πρωτοφανείς συνθήκες εγκλεισμού.

Άλλωστε, όπως λένε και οι «χιλιομόδοι», «δεν θα τους αφήσουμε να διαστρεβλώνουν (warped) την ιστορία και τα γεγονότα για την ανάγκη του ανθρώπου για πραγματική ελευθερία χωρίς αφέντες και εξουσιαστές, να μην αφήσουμε άλλο να μας παραμορφώνουν (warped) τις ζωές μας».

το «Warped» έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να δυναμώσουμε την ένδειξη volume στα ηχεία μας. Αφού το ακούσεις, θυμήσου και όσα είπαν στο Prcvocateur: