Τα φασιστικά graffiti δε λείπουν από τους δρόμους της Ιταλίας τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, οι δημιουργοί τους δεν ήξεραν πως θα βρουν τον δάσκαλό τους στο πρόσωπο του CIBO, ενός Ιταλού καλλιτέχνη, ο οποίος έχει αποφασίσει να καθαρίσει τους δρόμους από τον φασισμό με την «αντιφασιστική μπογιά» του. O Ιταλός κερδίζει το μίσος με όπλο την τέχνη του δρόμου.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CIBO (@cibo.oooo)

Αυτό που κάνει, πρακτικά, ο καλλιτέχνης είναι να ζωγραφίζει illustrations φαγητού, από πίτσα, μέχρι ριζότο και cupcakes πάνω από οποιοδήποτε φασιστικό σύμβολο ή μήνυμα υπάρχει στους δόμους.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CIBO (@cibo.oooo)

Σύμφωνα με το Euronews, σε ερώτηση για το γιατί επιλέγει το φαγητό ως το ιδανικό μέσο, απάντησε: «Στην Ιταλία το φαγητό είναι παράδοση, κουλτούρα και υπερηφάνεια».

«Περισσότερο από όλα, φαγητό είναι να περνάμε χρόνο μαζί: το φαγητό είμαστε εμείς, το μοίρασμα και η ευτυχία», συνέχισε.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CIBO (@cibo.oooo)

Στο μεταξύ, η δουλειά του έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τον ίδιο να ζητά και προτάσεις από τους followers τους για το πώς να «διακοσμήσει» τους δρόμους, ξεπλένοντάς τους από τη βρωμιά των φασιστικών ιδεών και συμβόλων.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CIBO (@cibo.oooo)

Αν βρήκαμε επόμενο αγαπημένο street artist μετά τον Bansky; Σίγουρα ναι.