Μέσα στην πανδημία, που έρχεται να ανατρέψει ό,τι προσδοκίες είχαμε από τα φετινά Χριστούγεννα, κυκλοφορεί ένα πλάσμα στο internet με μοναδικό στόχο να ανεβάσει το πνεύμα μας, να διευκολύνει τη ζωή μας και να ξαναφέρει την έννοια της αισθητικής στο καθημερινό, καραντινικό μας λεξιλόγιο. Όχι, δεν είναι κάποιος ινφλουένσερ που απλά γεμίζει το μυαλό μας με items που θέλουμε να αποκτήσουμε αλλά δε μπορούμε, είναι μια σουρικάτα.

Μη μπερδεύεσαι, θα σου εξηγήσω. Η σουρικάτα αυτή, έχει μια και μόνη αποστολή: να σε αιφνιδιάζει ευχάριστα και να προλαβαίνει τις ανάγκες σου. Να κάνει τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη και λίγο πιο διασκεδαστική. Όχι, δεν είναι το επόμενο κατοικίδιό σου. Είναι το e-shop που θα ευχόσουν να είχες προλάβει να ανακαλύψεις μόνος σου, αλλά το κάναμε εμείς για εσένα. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Πρώτα, πάρε το χρόνο σου να ευχαριστήσεις το σύμπαν, που σε μορφή σουρικάτας ήρθε να αυξήσει την αισθητική του καφέ σου και να μειώσει τις τύψεις σου, με ποτήρια Bamboo με καπάκι που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το πλαστικό, μαγεμένος από την εξής αλήθεια: η μείωση χρήσης πλαστικού είναι καλόγουστη. Το ίδιο ισχύει και για το τεράστιο backpack της δουλειάς. Ναι, δεν ξέρω αν το έμαθες, αλλά δε χρειάζεται να είναι βαρετό, ούτε να θυσιάζεις το γούστο για την άνεση και για την άνεση χώρου. Τα backpacks που φέρνει στη ζωή σου η Lazy Suricata είναι από εκείνα που παίρνεις μαζί σου και στο ποτό μετά το γραφείο, χωρίς να νιώθεις την ανάγκη να τα αφήσεις στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Ναι δεν κάνω πλάκα.

Όσο σχεδιάζει τη ζωή σου μετά την καραντίνα, η όχι και τόσο τεμπέλα τελικά σουρικάτα, έχει φροντίσει να πάρει λίγη από τη φρίκη του εγκλεισμού από τους ώμους σου. Γιατί δεν είναι το ίδιο να βλέπεις τα φυτά που με τόσο κόπο φροντίζεις μέσα σε κεραμικά που φλερτάρεις την ιδέα να χρησιμοποιήσεις ακόμα και ως κούπες. Για ολόκληρο φλιτζανάκι-φαλαινίτσα μιλάμε εδώ.

Μην απελπίζεσαι, γιατί φέρνει και κούπες όντως. Το κάθε αντικείμενο για τη χρήση του. Η καραντίνα δεν είναι το ίδιο βαρετή αν ανάψεις ένα κερί, βλέποντας Netflix, ειδικά αν διαθέτει και ένα λεκτικό που σου υπενθυμίζει πως μπορεί να είσαι κλεισμένος στο σπίτι, αλλά το σπίτι σου έχει μεταμορφωθεί σε μια όαση, χάρη σε μια σουρικάτα που ευτυχώς ανακάλυψες. Βέβαια, μπορεί να σε ανακάλυψε εκείνη και να σε έχει αφήσει απλά να νομίζεις πως είσαι ο έξυπνος της υπόθεσης.

Γενικώς, με τη σουρικάτα ένα μόνο πρόβλημα υπάρχει. Ενώ σου έχει λύσει τα χέρια, όσο συνειδητοποιείς πως τα χριστουγεννιάτικα δώρα θα τα έχεις βρει χάρη σε εκείνη, έχει τη δυνατότητα να σε μετατρέψει στον χειρότερο πατέρα, μητέρα, θείο, άνθρωπο στον κόσμο. Γιατί όταν έχεις βρει τουβλάκια, ζώα push along σε τέλεια χρώματα, ξύλινο παζλ σκύλος και ξύλινο σετ τσαγιού, φλερτάρεις επικίνδυνα με τη σατανική ιδέα να μην τα δώσεις ποτέ στον μικρό, ανυπόμονο αποδέκτη τους και να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου. Δεν ξέρω, λέω.

Τσέκαρε εδώ το e-shop της σουρικάτας και εκεί με τα προϊόντα για παιδιά, φέρσου σαν ενήλικας. Τουλάχιστον προσπάθησε.