Ψυχολογικό θρίλερ με ψυχοπαθή δολοφόνο τον Χιου Γκραντ ποιος το πούλησε στο ΗΒΟ, να του προτείνουμε του ανθρώπου να πάει στις διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής  να μας εκπροσωπήσει την επόμενη φορά. Ο Χιου Γκραντ του “Notting Hill”, του “Love Actually”, του “Bridget Jone’s Diary” είναι το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό για ένα τέτοιο ρόλο δηλαδή; Facepalm. 

Δεν έχει βαρεθεί η ανέκφραστη Νικόλ Κίντμαν να παίζει την πλούσια, πανέμορφη, αλλά κακομοίρα σύζυγο ψυχοπαθών σε διαμερίσματα βγαλμένα από το Architectural Digest; Και όσες φορές και να παίξει τον ρόλο, μια ζωή τα ρούχα της εντυπώνονται στο συλλογικό ασυνείδητο και η αψεγάδιαστη επιδερμίδα της. Κι αυτό λέει κάτι. Πανέμορφη σταρ, ίσως θέλει memo με σκηνοθετικές οδηγίες για να το θέσουμε ευγενικά μην μας πουν και προκατειλημμένους. Η υπόθεση πάρα πολύ πρωτότυπη, σχεδόν χασμουριέμαι όσο γράφω τις επόμενες προτάσεις: μια πελούσια παντρεμένη με γιατρό κάνει παρέα και γυμναστική με πάρα πολύ επιτυχημένες συζύγους που διοργανώνουν πάρτι και φιλανθρωπικά gala. Ο γιατρός θέλει τρελίτσες με πιτσιρίκα ζουμερή, δεν προσέχει και γίνεται πατέρας, το τρίτο πρόσωπο παθαίνει εμμονή και παρακολουθεί σύζυγο και καταλήγει πτώμα. Ξεκινάει ένα μέτριο whodunnit που λες δεν μπορεί κάπως θα κορυφώσει και έρχεται ένα φινάλε σαν χαστούκι σε κάθε προσδοκία σου. 

Γιατί έπαθε Netflix το HBO; Ζήλεψε το θάνατο αισθητικής και ποιοτικού περιεχομένου;

Προσπαθούσα πραγματικά, μπέσα στο λέω, να βρω το νόημα. Μάταια. Τι γελοιότητες με σκηνές με ελικόπτερα έτοιμα με ένα κλικ να εμφανίζονται έξω από δικαστικές αίθουσες είδαν τα ματάκια μας και δεν πάθαμε Οιδίποδα; Τι αμετροέπεια είναι αυτή; Σχεδόν ήθελα να πάρω το σφυρί να χτυπήσω την τηλεόραση μου μετά το τέλος της μίνι σειράς. Εκεί με φτάσανε. Και πραγματικά τι twist ήταν αυτό να ψάχνουμε τον δολοφόνο που ήταν ο δολοφόνος που μας υπέδειξαν από το δεύτερο επεισόδιο; Και το κλισέ με τους λευκούς πλούσιους που γλιτώνουν από τη δικαιοσύνη επειδή πληρώνουν πόσο λανθασμένα αποδόθηκε. Έχω δει βιντεάκια στο YouPorn με καλύτερες ερμηνείες.

Και πραγματικά ο Χιου Γκραντ έχει ένα χάρισμα. Δεν λέω όχι. Αυτό είναι να είναι ο γλυκούλης Βρετανός σε ερωτικές κομεντί. Κι έστω τον ερωτεύεσαι. Αφήνεις τον άντρα σου που είναι 33χρόνο μοντέλο από το Πουέρτο Ρίκο (γειά σου Ισμαήλ) για τον Χιου Γκραντ στα 60; Θα το δεχτώ κι αυτό γιατί ο έρωτας είναι παράλογος. Τόσα χρόνια βλέποντας Ηρακλή Πουαρό ένα πράγμα έμαθα, ο βασικός ύποπτος σχεδόν ποτέ δεν διέπραξε το φόνο. Ούτε αυτό δεν έκαναν σωστά στο Undoing. Κι άλλη μια προσβολή στην νοημοσύνη μας ως θεατές: είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ η Κίντμαν, κλινική ψυχολόγος με 20 χρόνια προϋπηρεσία και δεν νιώθει ότι ζει και κοιμάται με ψυχοπαθή; Μας δουλεύουν;

Εκεί που με χαστούκισα επειδή αγανάκτησα ήταν όταν είδαμε βίντεο από τις νυχτερινές βόλτες της Νικόλ με τις παλτουδάρες της στο Χάρλεμ, χωρίς ποτέ να μας εξηγήσει πειστικά τι έκανε έξω από το στούντιο του θύματος. Επίσης, γιατί την φίλησε η ερωμένη του άντρα της μόλις σχεδόν γνωριστήκαν; Κεραυνοβόλος έρωτας; Πέσιμο; Ο δόλιος ο Ντόναλντ Σάδερλαντ πώς έμπλεξε σε αυτό το χάος μεγάλος άνθρωπος και υποδύεται τον πατέρα της Κίντμαν που μαλλον χρεώνει με την ατάκα, δεν εξηγείται γιατί την έβγαλε στη μούγκα κοιτάζοντας μας με το αρυτίδωτο πρόσωπό της χωρίς να λέει τίποτα;

Επειδή έχω και κάποια όρια σε κάποιο σημείο σκέφτηκα δεν γίνεται, είναι πιο βαθύ από αυτό που βλέπω και είμαι βασικιά και δεν καταλαβαίνω. Είναι μια διπολική η Νικόλ Κίντμαν κι αλλάζει προσωπικότητες όποτε αλλάζει παλτό και να δεις αυτή τη σκότωσε την ερωμένη του Χιου Γκραντ. Γι αυτό βλέπει οράματα για να θυμηθεί το φονικό που έχει απωθήσει από τη μνήμη της. Να με πάρουν στις Άγριες Μέλισσες να γράφω τα subplots. Τώρα μεταξύ μας, ποιος κρύβει το όπλο του εγκλήματος το τζάκι όταν υπάρχει ολόκληρος ωκεανός στα πόδια του μπροστά; Μην το πολυζαλίζουμε το θέμα. Ήταν trash σειρά. Εγώ κατέληξα ότι πέρασα έξι ώρες βλέποντας κατάλογο με ρούχα και θα αγόραζα παλτό, πιζάμες κι ένα φόρεμα. Καλά Χριστούγεννα.