Μία νέα κωμική σειρά του Netflix με τίτλο «History of Swear Words» και παρουσιαστή τον Νίκολας Κέιτζ αναζητεί την ιστορία των υβριστικών λέξεων.

Στη σειρά έξι επεισοδίων, που θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιανουαρίου θα προβληθούν συνεντεύξεις με ιστορικούς, ειδικούς στην ποπ κουλτούρα και την ετυμολογία και εκπροσώπους του ψυχαγωγικού τομέα, οι οποίοι θα αποκαλύπτουν τις ρίζες άσεμνων λέξεων.

Πρακτικά, σε κάθε 20λεπτο επεισόδιο, ο ηθοποιός θα κάνει συνεντεύξεις με ιστορικούς, συγγραφείς, κριτικούς, καλλιτέχνες και ειδικούς γενικώς την ετυμολογία και την ποπ κουλτούρα. Μεταξύ αυτών, θα βρίσκονται ονόματα όπως Νικ Όφερμαν, Αϊζέια Γουίτλοκ Τζούνιορ, Σάρα Σίλβερμαν, Πάτι Χάρισον, Τζιμ Τζέφερις, Λόντον Χιουζ και ΝτεΡέι Ντέιβις.

Αν όλα όσα διάβασες μέχρι τώρα δεν ξύπνησαν λίγο την περιέργειά σου, δες το trailer και αναρωτήσου κι εσύ, μαζί με τον Κέιτζ -τον οποίο θα δεις να “παίζει”, μετά από αρκετό καιρό- γιατί η λέξη “pussy” παραπέμπει εκεί που ξέρεις ότι παραπέμπει; Δεν γνωρίζεις. Αυτή είναι η αλήθεια και ακριβώς αυτή την άγνοια έρχεται να διαλύσει η docu-series αυτή. ΟΚ, τα κακά νέα είναι πως θα λυθούν απορίες σου για όλες αυτές τις εγγλέζικες βρισιές που εκνευρίζουν τον κύριο Μπαμπινιώτη, αλλά παραδέξου πως κάποιες φορές σου ξεφεύγει ένα “fuck”. 

“Ναι, έχει τη δύναμη να κατευθύνει την ψυχή μας και να μεθύσει το μυαλό μας. Άντρες έχουν χαθεί εξαιτίας του, ενώ γυναίκες έχουν κάνει το βήμα να συζήσουν πολύ πιο γρήγορα από ότι έπρεπε. Για να κατανοήσουμε πλήρως την ουσία του, θα πρέπει να κάνουμε μία βουτιά εντός του, χωρίς φόβο, πολύ βαθιά μέσα στο μαγεμένο του δάσος”, αναφωνεί στο trailer ο ηθοποιός, μιλώντας για το εγγλέζικο pussy και όχι αυτό της Μενδώνη. 

Οι λέξεις “fuck”, “shit”, “bitch”, “dick”, “pussy” and “damn”, θα γίνουν αντικείμενα μελέτης στα έξι αυτά επεισόδια. Στο μεταξύ, αν αναρωτιέσαι “γιατί ο Cage”, να σου θυμίσουμε κάπου εδώ πως έχει γενικότερα τη φήμη του τύπου που βρίζει πολύ, αλλά αυτό είναι καλό νέο, μιας και πλέον η επιστήμη συνδέει τα μπινελίκια με την ψυχική υγεία, και αυτό είναι ένα καλό νέο για όσους δε μπορούμε να πούμε λέξη χωρίς να της κολλήσουμε ένα γαμώτο στο τέλος.