Τα προηγούμενα χρόνια, στη σκέψη και μόνο ότι θα έπρεπε να διαβείς την Ερμού τα Χριστούγεννα, λογικό ήταν να σε έπιανε αγοραφοβία. Το ίδιο ίσχυε φυσικά και για οποιαδήποτε επίσκεψη σε mall και εμπορικά κέντρα. Αυτά καλό είναι να μην συμβαίνουν. Φέτος τα Χριστούγεννα σίγουρα δεν θα συμβούν, αφού ακόμα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το κυβερνητικό επιτελείο, ναι μεν θα ανοίξουν τα μαγαζιά του λιανεμπορίου θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 14/12, αλλά θα μπει στη ζωή μας το click away, που σου εξηγούμε παρακάτω τι είναι. Για την εστιάση, μην ελπίζεις. Τελικά, δύσκολα θα τα πούμε με τους φίλους μας, έστω για έναν καφέ.

Αν δεν έχεις δει τη μίση σου ζωή να περνά, περιμένοντας τον κούριερ και αν δεν έχεις δικαίως αγανακτήσει με την κατάσταση που επικρατεί στι μεγάλες μεταφορικές εταιρείες, τότε έχεις μια ακόμα ευκαιρία να αγοράσεις κάτι., αλλά, κυρίως, να το παραλάβεις έγκαιρα. Κάτι που μπορεί να σου είναι απόλυτα απαραίτητο, κάτι που μπορεί να θες να το χαρίσεις σε κάποιον άλλο, κάτι που απλώς σου αρέσει, οτιδήποτε.

Στα φετινα Καραντούγεννα, θα ισχύσει από τη Δευτέρα το μέτρο του click-away, της παραλαβής δηλαδή εμπορευμάτων από το φυσικό κατάστημα λιανικής, κατόπιν ραντεβού. Για μπορέσεις να πετύχεις τον σκοπό σου θα πρέπει να κάνεις τα παρακάτω βήματα:

Πρώτον, θα πρέπει να έχεις κάνει την παραγγελία σου είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά την παραγγελία σου.

Δεύτερον, θα πρέπει να κλείσει ραντεβού (με κωδικό) για να παραλάβεις την παραγγελία σου από το φυσικό κατάστημα σε συγκεκριμένη ώρα και μέρα. ο κωδικός αυτός θα πρέπει να σου στάλει από το κατάστημα είτε μέσω μείλ είτε μέσω sms.

Τρίτον, θα πρέπει να έχεις στείλει το sms για μετακίνηση 2 για να μπορέσεις να φύγεις από το σπίτι.

Τέταρτον, μπορείς να κάνεις την πληρωμή είτε κατά τη στιγμή της παραγγελίας είτε με pos στο κατάστημα.

Πέμπτον, όπου και αν είσαο όπου και αν βρίσκεσαι πρέπει να έχεις ολοκληρώσει τις δουλειές σου μέχρι τις 22:00, μετά ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση ελέγχου, διόιτ ακόμα ισχύει ο περιορισμός στις μετακινήσεις, θα πρέπει να έχεις μαζί σου το sms στο 13033, την απόδειξη πληρωμής της παραγγελίας όπου θα αναγράφεται η μέρα και η ώρα παραλαβής είτε, σε περίπτωση που πληρώσεις στο κατάστημα, το sms του καταστήματος που θα επιβεβαιώνει την ημερομηνία και την ώρα της παραλαβής.

Εμείς θα πούμε ότι τέτοιοες μέρες καλό είναι να μην χάνεις την πίστη σου στον Άγιο Βασίλη. Αν είναι να παραλάβεις κάτι, το πιο πιθανόν είναι να σοτ φέρει εκείνος.