Λίγο πολύ πως θα κάνουμε Χριστούγεννα σε καραντίνα ανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Η καραντίνα θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, με δεδομένο το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, παρά τα ήδη υπάρχοντα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η διατήρηση αναστολής της λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. Με λίγο λόγια, θα επιτρέπεται μόνο η παραλαβή των click away παραγγελιών.

Επιπλέον, τα κομμωτήρια ανοίγουν στις 14 Δεκεμβρίου με διευρυμένο ωράριο και αναμένεται να λειτουργήσουν αποκλειστικά με ραντεβού, για αποφυγή του συνωστισμού. Μαζί με τα κομμωτήρια, θα ανοίξουν και τα βιβλιοπωλεία, με περιορισμένο αριθμό πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο και με εξίσου διευρυμένο ωράριο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκκλησίες, αυτές θα λειτουργήσουν αποκλειστικά την ημέρα των Χριστουγέννων και των Φώτων, με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων.

Για το πρακτικό κομμάτι, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 22:00 και σταματά στις 5:00, ενώ συνεχίζεται να είναι απαραίτητη η αποστολή μηνυμάτων στο 13033 για τις απαραίτητες μετακινήσεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, η υποχρεωτική καραντίνα, από τις 18 Δεκεμβρίου, από τις 10, περιορίζεται στις 3 ημέρες.