«Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» επιστρέφει! Όχι στις κινηματογραφικές αίοθουσες, εκεί όπου ήταν και είναι το φυσικό της σπίτι, αλλά εκεί όπου πηγαίνει η τέχνη τους τελευταίες 9 μήνες για να κάνει τις ζωές μας καλύτερες (και για να μην πεθάνει και η ίδια), στο streaming. Υπέροχα νέα για μία ταινία που ήταν από τις πιο αναμενόμενες του 2020, αλλά ατύχησε με το timing της κυκλοφορίας της, καθώς προσέφερε μία από τις τελευταίες εκλάμψεις της ζωής μας όπως ήταν πριν. Ήταν η τελευταία τζούρα του 2019 μέσα στον Φεβρουάριο του 2020. Η «Μπαλάντα» είχε κάνει μια δυνατή πρεμιέρα στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με τα γέλια των παρευρισκομένων για περίπου 2 ώρες να ακούγονται μέχρι τη Συγγρού και έπειτα πήρε τον δρόμο προς τις αίθουσες προορισμένη να μείνει στην ιστορία ως η πιο διασκεδαστική ταινία στην έως τώρα φιλμογραφία του σκηνοθέτη και, κατά πάσα πιθανότητα, και η πιο εμπορική του. Πιθανόν να θυμάσαι τις τεράστιες ουρές στο Άστυ, όταν ακόμα η λέξη συνωστισμός είχε θετική χροιά.

Μετά όμως COVID-19. Η Μπαλάντα

H «Μπαλάντα» επί της ουσίας δεν συναντήθηκε ποτέ με το κοινό της -ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο και ότι η διανομή αποφάσισε την προβολή της (για τις λίγες εβδομάδες που αυτό συνέβη) σε 2 με 3 αίθουσες σε όλη την Αττική. Όπως και να ‘χει, την είδαν λίγοι, ενώ μιλάμε για μια ταινία που θα γοήτευε πολλούς πάρα πολλούς. 

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Οικονομίδης μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook είχε προαναγγείλει ότι η ταινία θα έβρισκε σύντομα το δρόμο προς το online stream. Χτες ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση ότι η «Μπαλάντα» θα είναι διαθέσιμη Online αποκλειστικά μέσω του viva.gr σε Ultra HD.

Επιτέλους!! “Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς” Online!… https://www.viva.gr/tickets/cinema/streaming/i-mpalanta-tis-trypias-kardias/

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Οικονομίδης – Yannis Economides στις Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

Για τρεις μόλις μέρες, από τις 25 έως τις 27 Δεκεμβρίου, θα έχεις τη δυνατότητα να περάσεις Χριστούγεννα με αυτό το νεοελληνικό γκανστερικό φιλμ το οποίο εξελίσσεται σε έναν πραγματικό ύμνο για τους γυναικείους χαρακτήρες τους και -ποιος ξέρει;- ίσως στο μέλλον αν το μνημονεύουμε ως την τελευταία λούμπεν και καλτ «διδαχή» προς το κοινό του Οικονομίδη, που λατρεύει τον σκηνοθέτη φανατικά και ευλαβικά.  

Υπάρχουν και ένα δύο πράγματα που πρέπει να προσέξεις, γιατί, όπως και να το κάνουμε, δεν είμαστε απόλυτα εξοικειωμένοι με αυτές τις διαδικασίες.

Για κάθε ημέρα, έχουν οριστεί τρεις ώρες προβολής (12:00, 18:00 και 22:00). Οι ώρες αυτές δεν είναι δεσμευτικές, όμως ο κωδικός προβολής που θα λάβεις θα έχει ισχύ έως και 5 ώρες μετά την έναρξη της ταινίας. Αν λοιπόν πάρεις ένα εισιτήριο για την προβολή των 18:00 στις 25/12, θα μπορείς να παρακολουθήσεις την ταινίας έως τις 23:00 της ίδιας μέρας. Επίσης, σημαντικό είναι να γνωρίζεις ότι η ταινία θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αγγλικών υποτίτλων ή υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους.

 Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

Τώρα στα διάφορα ΔΤ θα βρεις τη σύνοψη της ταινίας. Στη γράφουμε και εμείς εδώ για να μην ψάχνεσαι: «Η Όλγα, σύζυγος ενός εργοστασιάρχη στη Λαμία, αποφασίζει να τον εγκαταλείψει για χάρη ενός πρώην λαϊκού τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, παίρνοντας μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εκδίκηση του άντρα της θα αναστατώσει τον τοπικό υπόκοσμο με απρόοπτα αποτελέσματα».

Όμως καλύτερα να μιλήσουν για αυτή ο Οικονομίδης με τον Μουρίκη και να θυμηθούμε τι είχαν πει για την Μπαλάντα πριν μερικούς μήνες στο Provocateur.