Δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αλλά είχε πυλωτή και δυο πελάτες που δεν άντεχαν λίγες μέρες παραπάνω χωρίς να κουρευτούν. Η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη. Στη Νέα Ιωνία του Βόλου ένας 27χρόνος θεώρησε σωστό επιχειρηματικό πλάνο να μετατρέψει την αποθηκούλα της πυλωτής σε κρυφό μπαρμπέρικο. Και δυο πελάτες αυτού του pop up παράνομου κομμωτηρίου πήγαν για κούρεμα και βρέθηκαν με -300€ στο λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου που έφτασαν στο σημείο έπειτα από καταγγελία, του επέβαλαν πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, ενώ στους δύο πελάτες που βρισκόταν στον χώρο από 300 ευρώ στον καθένα.

https://twitter.com/vsoldi21/status/1336008371934285824?ref_src=twsrc%5Etfw

Δεν είναι μια εύκολη συγκυρία για τις μικροεπιχειρήσεις και την αγορά. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου έχει πει πολλάκις τις τελευταίες ημέρες στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ότι η αγορά δεν αντέχει άλλη παράταση και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα αποτελέσουν τον κανόνα κι όχι την εξαίρεση.

https://twitter.com/triosdim/status/1334385240798851072?ref_src=twsrc%5Etfw

Ωστόσο, παραμένει έντονη η  ανησυχία των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα της αγοράς. Προειδοποιούν ότι αύξηση της κινητικότητας, η αύξηση των επαφών ανάμεσα στους ανθρώπους είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα πάντως με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open τα κομμωτήρια θα ανοίξουν τη Δευτέρα κι όχι το Σαββατοκύριακο όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό.

https://t.co/Pp7snnGqI4

To μεγάλο πρόβλημα παραμένει ο εξαιρετικά αργός ρυθμός αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε άλλωστε πως “δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», ξορκίζοντας φαινόμενα συνωστισμού έξω από εμπορικά καταστήματα. «Δεν θα πάμε σε τέτοιο άνοιγμα που να φέρει στην Ελλάδα εικόνες όπως αυτές στο Harrods”. Πιο πιθανό μοιάζει να παραταθεί το γενικό lockdown.