Για τα Χριστούγεννα συνήθως έχω έναν απλό κανόνα για να περνάω πάντα καλά: πολλές ταινίες. Ειδικά φέτος που οι γιορτές θα είναι εκ των πραγμάτων διαφορετικές, χωρίς πολλές μετακινήσεις και θα τις περάσουμε κατ’ οίκον, η ιδέα για μαραθώνιο ταινιών γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν εκεί στην COSMOTE TV και ετοίμασαν ένα τηλεοπτικό Christmas Explosion, χορταστικό, σαν πιατέλα με μελομακάρονα, τόσο γεμάτο από με αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες back-2-back και αποκλειστικές πρεμιέρες, ώστε μέχρι και ο Άγιος Βασίλης θα με ζηλέψει και στοιχηματίζω ότι θα ζητήσει να κάτσει δίπλα μου στο καναπέ για να απολαύσει το θέαμα. Έχω ήδη κυκλώσει τα άχαστα για τον μήνα που διανύουμε και θα τα μοιραστώ μαζί σου. Άλλωστε, με τόσες επιλογές, είναι βέβαιο ότι θα βρεις τουλάχιστον μία ταινία για να κολλήσεις.

Πάμε:

Love Actually

Για μένα είναι απολαυστικότατο guilty pleasure -γλυκερό και ροζ όσο πρέπει με τον απαραίτητο εορταστικό χαρακτήρα. Για άλλους είναι μάλλον η κορυφαία χριστουγεννιάτικη ταινία με ένα all-star cast που θα ζήλευαν ακόμα και τα πιο πετυχημένα blockbusters. Εσύ δεν ξέρω ποια είναι η δική σου γνώμη, ωστόσο δεν δίνω ούτε μία στο εκατομμύριο να μην σε συγκινήσει τουλάχιστον μία από τις παράλληλες ιστορίες της ταινίας. Στο κάτω-κάτω, είναι πάντα όμορφο να ακούς αυτή τη φωνή του μακαρίτη Άλαν Ρικμαν. «To me you are perfect», λοιπόν, και, δεν πειράζει, χρειάζεται πάντα μια τζούρα παραπάνω ρομαντισμού στις ζωές μας.

Αλλά, αν δεν συμφωνείς μαζί μου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το «Love Actually» είναι μόλις μία από τις συνολικά 90 ταινίες που θα προβάλλει το ειδικό pop-up θεματικό κανάλι της COSMOTE TV, COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD. Έως και την Τετάρτη 6/1, θα προβληθούν πάνω από 90 ταινίες, μεταξύ των οποίων δημοφιλή blockbusters, εορταστικές ταινίες, Christmas classics και φιλμ κινουμένων σχεδίων (σε μεταγλώττιση), όλα σε high definition, από κορυφαία κινηματογραφικά στούντιο, όπως τα Walt Disney Studios, η Paramount, η NBC/Universal, η Lionsgate κλπ. Στο κανάλι προβάλλονται καθημερινά 3 ταινίες back-2back.

Επιλεγμένες ταινίες του COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD θα είναι διαθέσιμες στη δωρεάν On Demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS όλη την περίοδο που το κανάλι θα είναι στον «αέρα» στον φάκελο «CHRISTMAS».

Dolittle

Πες με παράξενο, αλλά για εμένα δεν είναι Χριστούγεννα αν δεν δω τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, μαζί με το υπέροχο ζωικό βασίλειό του, στο «Dolittle». Οι περιπέτειες λοιπόν του φημισμένου κτηνιάτρου για χάρη της βασίλισσας Βικτώριας είναι το ίδιο απολαυστικές όσο μια κούπα με Christmas tea (χμ… όχι άσχημος συνδυασμός, εδώ που τα λέμε). Και φυσικά, ο Ντάουνι Τζούνιορ πλαισιώνεται από ένα υπέροχο καστ και μια τρελή κομπανία ζώων, η οποία περιλαμβάνει έναν ανήσυχο γορίλα (Ράμι Μάλεκ), μια ενθουσιώδη αλλά ανόητη πάπια (Οκτάβια Σπένσερ), μια κυνική στρουθοκάμηλο, μια αισιόδοξη πολική αρκούδα και έναν ισχυρογνώμονα παπαγάλο, ο οποίος μάλιστα εκτελεί χρέη εμπιστευτικού συμβούλου.

Το «Dolittle» θα κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 20/12 στις 21:00.

Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό

Οκ, οι πρεμιέρες είναι πάντα εντυπωσιακές, αλλά στις γιορτές έχεις την ευκαιρία να δεις ξανά αγαπημένα φιλμ. Το νουάρ έπος δια χειρός του μετρ του είδους, Τζείμς Ελρόυ (μέρος της περίφημης τριλογίας του Λος Άντζελες), και σε σκηνοθεσία του Κέρτις Χάνσον ρίχνει φως στις σκοτεινές και σκανδαλιστικές ιστορίες της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Αν αυτά δεν σου αρκούν, ίσως να σε πείσει ότι σε αυτή την ταινία έχουμε και την οσκαρική ερμηνεία της Κιμ Μπάσιντζερ ως αρχετυπικής, μοιραίας νουάρ ξανθιάς.

Το «Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό» θα προβληθεί στις 13/12 στο COSMOTE CINEMA 2HD στις 22:00.

Fatman

Αν το 2020 ήταν χριστουγεννιάτικη ταινία, θα ήταν το Fatman. Διότι μπορεί μέχρι τώρα να είχαμε βουτήξει στο θρίλερ και το μυστήριο, αλλά το απόλυτο χριστουγεννιάτικο φιλμ της χρονιάς είναι αυτή. Ο Mel Gibson υποδύεται τον Άγιο Βασίλη (ναι!), για την ακρίβεια έναν εργαζόμενο Άγιο Βασίλη, ο οποίος προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να σώσει την προσωπική επιχείρηση από τη χρεοκοπία. Στην προσπάθειά του αυτή, μπλέκει με τον αμερικανικό στρατό, έναν πληρωμένο εκτελεστή και ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο. Ανατρεπτικό, βιτριολικό, με μπόλικο μαύρο χιούμορ και την καλύτερα ερμηνεία που έχουμε δει από τον Gibson τα τελευταία χρόνια. Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα απολαύσεις στη νέα PVod υπηρεσία της COSMOTE TV μέσω της οποία θα έχεις τη δυνατότητα νοικιάσεις κινηματογραφικές ταινίες, λίγο μετά την έξοδό τους στις αίθουσες και να τις παρακολουθήσεις στο σπίτι σε πρώτη πανελλήνια προβολή.

Το «Fatman» θα είναι διαθέσιμο στο «PVod Πρεμιέρες» από τις 17/12 μέσω του Movies Club, με τιμή ενοικίασης από 4,90 ευρώ και οι συνδρομητές θα μπορούν να το παρακολουθήσουν εντός 48 ωρών.

Star Trek

Καλά τα Χριστούγεννα και οι γιορτές στη Γη, αλλά γιατί να χάσω την ευκαιρία να κάνω ένα συναρπαστικό ταξίδι σε άλλους γαλαξίες με το θρυλικό Εντερπράιζ; Η COSMOTE TV φιλοξενεί στα κινηματογραφικά της κανάλια ένα ειδικό θεματικό αφιέρωμα στη σειρά-μύθο των ‘60s, που καθιέρωσε το κινηματογραφικό σύμπαν του Star Trek, αλλά και τις σημαντικότερες ταινίες του εμβληματικού sci-fi franchise. Αν μου λείψει η αίσθηση του κολλήματος και της συνήθειας που δημιουργεί μια κορυφαία σειρά, θα συντονιστώ στο COSMOTE Series HD στο οποίο θα προβληθούν και τα 80 επεισόδια της θρυλικής σειράς «Star Trek: The Original Series». Αν, από την άλλη, θέλω binge watching με τις ταινίες του franchise, τότε ο προορισμός μου είναι το COSMOTE Cinema 2HD, το οποίο θα φιλοξενήσει όλη τη σειρά ταινιών, συνολικά 10 τίτλοι, από το «Star Trek: The Motion Picture» του 1979, με τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ Ρόμπερτ Γουάιζ («West Side Story») μέχρι και το «Star Trek: Nemesis» (2002) του Στιούαρτ Μπερντ («U.S. Marshals») με τους Πάτρικ Στιούαρτ και Τομ Χάρντι.

Η σειρά «Star Trek: The Original Series» θα προβάλλεται κάθε βράδυ στις 24:00 στο COSMOTE SERIES HD. Οι 10 ταινίες του κινηματογραφικού franchise του Star Trek προβάλλονται στο COSMOTE CINEMA 2 HD με δύο ταινίες back-2-back.