Υπάρχει μια κομβική ιστορική στιγμή σε κάθε φαινόμενο που βγαίνει από το χρονοντούλαπο των αναμνήσεων και μπαίνει στη ζώνη του cult, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα το ανακαλύψουν οι επόμενες γενιές και θα γίνει mainstream ποπ κουλτούρα. Αυτό ακριβώς συνέβη στον Τζόνι και τον Ντάνιελ όταν το συνδρομητικό YouTube Red (νυν YouTube Premium) ανέβασε στην πλατφόρμα του το Cobra Kai. 

Δυο σεζόν μετά, οι προτεραιότητες του YouTube άλλαξαν και σταμάτησε να χρηματοδοτεί τις σειρές του. Η σειρά μπήκε στη βιβλιοθήκη του Netflix  και οι δύο μεσήλικες που παίζουν καράτε για να λύσουν τα υπαρξιακά τους ένωσαν boomers και zennials.

Τι είδαμε στην πρώτη σεζόν;

Ο Ντάνιελ Λα Ρούσο (ο Ραλφ Μάτσιο με μερικά κιλά παραπάνω αλλά αγέραστος) είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και οικογενειάρχης. Ο ξανθός Τζόνι Λόρενς είναι λούζερ, κοινωνικός παρίας και ο Ουίλιαμ Ζάμπκα γίνεται από κακομαθημένος κωλόπαιδο, συμπαθητικός. Γιατί  ως μια μορφή ψυχοθεραπείας ανοίγει και πάλι το περίφημο dojo του Cobra Kai και να γίνει ο sensei σε μια νέα γενιά “Karate Kid”.

Τι είδαμε στη δεύτερη σεζόν;

Τον Τζόνι να προσπαθεί να μάθει πώς να χρησιμοποιεί υπολογιστές και τα social media, την αποτυχία των τεχνικών wax on/wax off στη σχολή του Ντάνιελ και τα friend requests του Τζόνι από την Άλι Μιλς. Ο Ντάνιελ έχει κάποια οικογενειακά προβλήματα και ο μαθητής Μιγκέλ καταλήγει σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο εξαιτίας του Ρόμπι.

https://t.co/9fMG6sYwVr

Όλα όσα ξέρουμε για την τρίτη σεζόν:

Ο Μιγκέλ ξυπνά από το κώμα και ο Τζόνι τον προπονεί για να καταφέρει να περπατήσει ξανά, παλιοί γνώριμοι ηθοποιοί από τα Karate Kid θα κάνουν τις εμφανίσεις τους (καλώς την δέχτηκε την Κουμίκο ο Ντάνιελ). Ντάνιελ και Τζόνι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δείξουν στα παιδιά ότι δεν μπορείς να αποφεύγεις την πραγματικότητα. Και καράτε. Πολύ καράτε.  Χαμούλης.