Δεν χρειάζεται να πάει στον Άρη ο Έλον Μάσκ αν του αρέσει το κόκκινο χρώμα στον ουρανό. Μπορεί να έρθει και στην Αθήνα. Σήμερα οι κάτοικοι της πόλης ξύπνησαν αντικρίζοντας έναν ουράνο βγαλμένο από τις καλύτερες σκηνές του Mad max και του Blader Runner 2049. Φήμες λένε ότι κάποιοι είδαν τη Σαρλίζ Θίρον με το θηριώδες της όχημα να κόβει βόλτες στην Ελαφόνησο γωνία Πατησίων και Αλεξάνδρας, ενώ άλλοι τον σασιστέμο Ράιν Γκόσλινγκ να αναζητά τον Χάρισον Φόρντ σε μια κάθετη της Αχαρνών στα Κάτω Πατήσια.  

Όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι πρόλαβαν να δουν τον ουράνο σε αυτή τη φάση πριν την πρωινή μπόρα, ένιωσαν έκπληξη (;), ανατριχιλα (;), κάτι ένιωσαν, τέλος πάντων, και για αυτό σήκωσαν τα κινητά για να απαθανατίσουν το παράξενο αυτό τοπίο, που το λες και το ακριβώς αντίθετο του cloudporn.

https://t.co/MwYXxt4pYB

Βέβαια 2020 έχουμε για δυο εβδομάδες ακόμη οπότε ακόμη και η έλευση εξωγήινων μοιάζει πιθανή. Ίσως να παίζουμε στο Arrival. Ποιος ξέρει;

https://t.co/CtxyHoLxAJ

Κάποιοι στο τουίτερ πανηγύρισαν για το σωστό μαρξιστικό hashtag  και τις λεζάντες για τους ουρανούς που βάφτηκαν κόκκινοι. Οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για αφρικανική σκόνη και κάπως ανακουφιστήκαμε. 

Η περιγραφή του stand up κωμικού Δημήτρη Χριστοφορίδη μας έκανε να γελάσουμε κι αυτό ήταν αμελητέο μπροστά στο θέαμα του κόκκινού ουρανού: “Δεν ξέρω πόσοι ξυπνήσατε νωρίς και είδατε αυτή τη δυστοπία. Ένα πελώριο κίτρινο μαζί με μωβ μας πλάκωσε γύρω στις 7 το πρωί λες και ήμασταν στο Mad Max. Μεταξύ μας βέβαια, καλύτερα αν δεν ξυπνήσατε και δεν το είδατε γιατί θα σας τρόμαζε. Εγώ είδα και έναν εφιάλτη κιόλας και ξύπνησα κάθιδρος από το άγχος. Θα μου πεις έχασε ο Ολυμπιακός χθες, έφαγα και μια καρμπονάρα αργά το βράδυ, πολύ θέλει ο άνθρωπος; Είδα ότι ήμουν φαντάρος και μας έβαλαν να τραγουδάμε το “Μακεδονία ξακουστή” δυνατά, ενώ εγώ ήθελα να τραγουδήσω Οικονομόπουλο ” είναι κάτι λαϊκά με κάτι στίχους που μου καίνε την καρδιά ραγίζουν τοίχους” και αυτό με καταπίεζε τρομερά. Ίσως φταίει όμως ότι δεν βγάζω το σουτιέν όταν κοιμάμαι και με πιέζε锨.

Είναι η αφρικανινκή σκόνη, Αθηναίε

Όχι, δεν γίναμε ξαφνικά set για χολιγουντιανό blockbuster. Αφρικανική σκόνη ήρθε στα μέρη μας. Οι κυριότερες πηγές έλευσης της αφρικανικής σκόνης είναι το Τσαντ και περιοχές της Αλγερίας της Λιβύης και της Αιγύπτου. Το φαινόμενο φυσικά σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή και την οικολογική καταστροφή που προκαλεί ο ανθρώπινος παράγοντας. Σημειώνεται πως καλό θα ήταν να αποφεύγεται η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους τις ημέρες που το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση, καθώς η σκόνη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονώδη αντίδραση στα μάτια και στο δέρμα ή να επιδεινώσει υπάρχουσες αλλεργίες.