Δεν αντιλέγω, γιορτές πλησιάζουν είναι λογικό να θες να θυμηθείς και να απολαύσεις ξανά σειρές και ταινίες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ταιριάζουν με την εποχή. Και εδώ, δεν χωράνε αποκλεισμοί: και την φρενήρη περιπέτειά σου θα ζητήσεις, και την αγάπη που θα στάζει σαν σιροπάκι πάνω τις δίπλες θα θελήσεις, και το χειλάκι σου θα ζητήσεις λίγο να σκάσει, αλλά και το φώτα τα στολίδια πάνω στο δέντρο θα σου φανούν πιο τρομακτικά μετά από εκείνο το θρίλερ που σε κράτησε ξάγρυπνο.

Διότι αν κάτι επιβεβαιώνουν οι γιορτές είναι ότι μαζί με το πολύ φαγητό έρχονται και οι σειρές και οι ταινίες. Ειδικά φέτος που θα περάσουμε αρκετό χρόνο στο σπίτι. Καλοί όμως οι έρωτες και τα σορόπια, καλοί και οι εφιάλτες και τα χάχανα, αλλά εμείς σκεφτήκαμε να προσθέσουμε και λίγο μυστήριο στην ατμόσφαιρα. Το πιο μυστήρια Χριστούγεννα λοιπόν σε περιμένουν φέτος μέσα από τις σειρές και τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο στην COSMOTE TV

Έτερος Εγώ – Κάθαρσις

Εδώ δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί, διότι επανειλημμένα έχουμε δείξει πόσο αγαπάμε την παραγωγή της COSMOTE TV «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές» σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια. Μια γεύση για το νέο κύκλο έχεις ήδη πάρει εάν έχεις διαβάσει το άρθρο για την επίσκεψή μας στα γυρίσματα. Όσοι περιμένεις να δεις είναι εδώ: ο καθηγητής Λαϊνης (Πυγμαλιών Δαδακαρίδης), ο υπαστυνόμος Σκλαβής (Πέτρος Λαγούτης), ο εν αποστρατεία πλέον Ταξίαρχος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης), τον οποίο διαδέχθηκε στη θέση του ως επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών ο Νίκος Βανόρτας (Τάσος Νούσιας). Παρούσα και η δημοσιογράφος Στεργίου (Βίκυ Παπαδοπούλου). Αυτή τη φορά το «Έτερος Εγώ – Κάθαρσις» καταπιάνεται με το πολύ επίκαιρο ζήτημα της γυναικοκτονίας, καθώς στον νέο κύκλο των 8 επεισοδίων, μία νέα σειρά δολοφονιών με θύματα φοιτήτριες έρχεται να ταράξει τους Πανεπιστημιακούς κύκλους. Ο καθηγητής Λαϊνης έρχεται αυτή τη φορά αντιμέτωπος με τις αστυνομικές αρχές καθώς βασικός ύποπτος θεωρείται ο υποψήφιος Πρύτανης, συνεργάτης και φίλος του, Ηλίας Βελισσαράτος (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης).

Το «Έτερος Εγώ – Κάθαρσις» θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Δεκεμβρίου με τα 8 επεισόδια back-2-back στο COSMOTE SERIES MARATHON HD (και θα ανέβουν ταυτόχρονα και στον δωρεάν On demand κατάλογο COSMOTE TV PLUS) και από  τις 14/12 και κάθε Δευτέρα στις 23.00 στο COSMOTE SERIES HD. 

Small Axe

Ο οσκαρικός Στιβ Μακουίν παραδίδει το magnum opus του, μια ιδέα πάνω στην οποία δούλευε για περισσότερα από 10 χρόνια και η οποία πήρε τη μορφή μιας ανθολογίας πέντε ταινιών, η οποία προβάλλεται ταυτόχρονα με το BBC.  Όπως εξήγησε αναλυτικά πριν λίγο καιρό στο Provocateur, έχει στο επίκεντρό της την κοινότητα της καραϊβικής που ζούσε στο Λονδίνο. Το «Small Axe» είναι η προσωπική επιστολή αγάπης του Μακουίν για την κοινότητα του και όλα όσα διαμόρφωσαν την ταυτότητά του σήμερα: τις αξίες της, τους αγώνες της κόντρα στον ρατσισμό, την κουλτούρας της. Κάθε ταινία του «Small Axe» σε κάνει αν αντιλαμβάνεσαι ότι χτίζουμε τον κόσμο μέσα από τις ιστορίες που μοιραζόμαστε, που περνούν από στόμα σε στόμα, από βιβλία, από ταινίες και από τραγούδια. Γινόμαστε πιο δυνατοί όταν οι ιστορίες αυτές γίνονται βίωμά μας. Αυτή η μετάβαση από την ιστορική πληροφορία στην πολιτική εμπειρία είναι που κάνει το «Small Axe» ένα πραγματικά μεγάλο έργο.

Η ανθολογία του Small Axe προβάλλεται από τις 16/11 στο COSMOTE TV PLUS. Κάθε Δεύτερα θα ανεβαίνει και μία από τις 5 ταινίες της ανθολογίας και θα είναι διαθέσιμη δωρεάν και on demand.

Your Honor

Αρκεί απλώς και μόνο να δεις το σκοτεινό trailer του Your Honor για να αντιληφθείς ότι όλα τα υλικά που θες για ένα αγωνιώδες δικαστικό θρίλερ, βρίσκονται εδώ. Ένας υψηλόβαθμος δικαστικός πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις διασυνδέσεις του προκειμένου να προστατέψει τον γιο του, ο οποίος σκότωσε και εγκατέλειψε σε ένα τροχαίο δυστύχημα τον γιο ενός μεγαλομαφιόζου της Νέας Ορλεάνης. Μπορεί να ξέρει τα κατατόπια και οι ηθικές αναστολές να μην του λένε πολλά, όμως πόσο εύκολο είναι να πολεμήσεις τη μαφία όταν είναι αποφασισμένη να μάθει τι ακριβώς συνέβη και να πάρει εκδίκηση. Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική επιστροφή του Brayan Carston («Breaking Bad») στο ρόλο του δικαστή Desiato είναι γεμάτη ερωτήματα, συγκρούσεις και υπόγειες διαδρομές εξουσίας.

Το «Your Honor» προβάλλεται από 7 Δεκεμβρίου στο COSMOΤΕ SERIES HD στις 10 το βράδυ, 24 ώρες μετά την Αμερική.

The Stand

Νομίζεις δηλαδή ότι έχουμε δει τα πάντα σε αυτήν τη φάση της πανδημίας που περνάμε; Νομίζεις ότι αυτά είναι τα χειρότερα; Όχι φίλε μου, εκτός αν κόβεις βόλτες στο μυαλό του Stephen King. Το «The Stand» βασίζεται στο ομώνυμο best seller του συγγραφέα που κυκλοφόρησε το 1978 και καταγράφει την επόμενη μέρα σε μια Αμερική ρημαγμένη, διχοτομημένη και αποδεκατισμένη από ένα φονικό ιό πανούκλας. Ο μεταποκαλυπτικός τρόμος συναντά την επιστημονική φαντασία, σε ένα mini-series που γυριζόταν για 2 χρόνια στο Βανκούβερ. Θες κι άλλα; Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσεις την Whoopi Goldberg, τον Alexander Skarsgard, αλλά και τον Marilyn Manson σε ένα ρόλο έκπληξη αλλά και στη διασκευή του «The End» των Doors.

To «The Stand» θα προβάλλεται από τις 18 Δεκεμβρίου στο COSMOΤΕ SERIES HD στις 23:00, 24 ώρες μετά την Αμερική με ένα επεισόδιο κάθε εβδομάδα.

Balthazar

Μια αστυνομικός με χάρισμα να μπλέκει στις πιο παράξενες υποθέσεις και ένα ιατροδικαστής με χάρισμα να επικοινωνεί με τους νεκρούς. Μαζί θα αποτελέσουν ένα αχτύπητο δίδυμο που επιλύει και τα πιο εξωπραγματικά εγκλήματα, δίνοντας παράλληλα τις δικές τους μάχες στην προσωπική τους ζωή.  Ο πρώτος κύκλος του Balthazar κύλησε σαν νεράκι χάρη στη σφιχτή πλοκή, αλλά και τον πραγματικά ασυνήθιστο χαρακτήρα των υποθέσεων. Ο δεύτερος και ο τρίτος κύκλος αναμένονται το ίδιο συναρπαστικοί και τι καλύτερο από το να έχεις τη δυνατότητα να δεις τα επεισόδιά τους back-2-back;

Ο δεύτερος κύκλος του «Balthazar» θα προβληθεί στο COSMOΤΕ SERIES MARATHON HD με 10 επεισόδια back to back από τις 18:00. Ο 3ος κύκλος της σειράς θα προβληθεί την Παρασκευή 18/12, με 8 επεισόδια back to back από τις 18:00.

 

Fatman

Αν το 2020 ήταν χριστουγεννιάτικη ταινία, θα ήταν το Fatman. Διότι μπορεί μέχρι τώρα να είχαμε βουτήξει στο θρίλερ και το μυστήριο, αλλά το απόλυτο χριστουγεννιάτικο φιλμ της χρονιάς είναι αυτή. Ο Mel Gibson υποδύεται τον Άγιο Βασίλη (ναι!), για την ακρίβεια έναν εργαζόμενο Άγιο Βασίλη, ο οποίος προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να σώσει την προσωπική επιχείρηση από τη χρεοκοπία. Στην προσπάθειά του αυτή, μπλέκει με τον αμερικανικό στρατό, έναν πληρωμένο εκτελεστή και ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο. Ανατρεπτικό, βιτριολικό με μπόλικο μαύρο χιούμορ και την καλύτερα ερμηνεία που έχουμε δει από τον Gibson τα τελευταία χρόνια. Όλα τα παραπάνω θα μπορείς να τα απολαύσεις στη νέα PVod υπηρεσία της COSMOTE TV μέσω της οποία θα έχεις τη δυνατότητα νοικιάσεις κινηματογραφικές ταινίες, λίγο μετά την έξοδό τους στις αίθουσες και να τις παρακολουθήσεις στο σπίτι σε πρώτη πανελλήνια προβολή.

Το «Fatman» θα είναι διαθέσιμο στο PVod από τις 17/12 μέσω της υπηρεσίας Movies Club, με τιμή ενοικίασης από 4,90 ευρώ και οι συνδρομητές θα μπορούν να το παρακολουθήσουν εντός 48 ωρών.