Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «ξεπερασμένο ακτιβισμό», ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις στη Βουλή, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «οι άνθρωποι κοιμούνται ήσυχα» στα Εξάρχεια.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποστήριξε πως οι αστυνομικοί κυκλοφορούν στις γειτονιές και τους χαίρεται ο κόσμος, απαντώντας στην κριτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση και Νίκου Βούτση. Παράλληλα, ανέφερε πως η αστυνομία σήμερα είναι λιγότερο βίαιη.

Όπως επεσήμανε στην παρέμβασή του στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του που αφορά τη σωφρονιστική νομοθεσία «μετεκπαιδεύονται διαρκώς οι ειδικοί φρουροί, με νέα πρωτόκολλα ψυχολογικής υποστήριξης», σημειώνοντας επιπλέον πως «η αστυνομία γίνεται πιο αποτελεσματική και λιγότερο βίαιη». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικοί υπηρετούν εσάς και την ασφάλεια σας» επίσης «προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο και στην πατρίδα και στην κοινωνία». Τόνισε μάλιστα ότι οι αστυνομικές δυνάμεις «είναι στις γειτονιές και τα χαίρεται ο κόσμος».

Στο μεταξύ, σε αναφορά του για την κατάσταση στην πλατεία Εξαρχείων έκανε λόγο για «καθάρισμα» της περιοχής, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «μύτη δεν άνοιξε και ηρέμησαν όλοι.

«Στα Εξάρχεια που καθάρισαν υπάρχει αστυνομικό κράτος; Αν αυτό είναι ακραία καταστολή, να πάτε να βρείτε τον Μπαμπινιώτη»

«Μύτη δεν άνοιξε και ηρέμησαν όλοι. Οι άνθρωποι κοιμούνται και κινούνται ήσυχα».

Τώρα τι να πούμε; Δε θέλουμε και να του το χαλάσουμε.