Ενώ φανταζόσουν τα φετινά Χριστούγεννα, τουλάχιστον διαφορετικά, το πολύ δυστοπικά, ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να επιβεβαιώσει το σενάριο.

«Συμπληρώνεται ένας μήνας από το δεύτερο καθολικό lockdown που βοήθησε στην τιθάσευση του φαινομένου. Όμως η μείωση των κρουσμάτων είναι αργή σε σχέση με αυτό που αναμέναμε», σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4.008 συνανθρώπους μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε πως υπάρχει ακόμα πίεση στο ΕΣΥ. «Επειδή η προστασία της Δημόσιας Υγείας δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά ο ρυθμός επάνοδος στην καθημερινότητα θα είναι πιο αργός και πιο ασφαλής», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα για την πανδημία, ανέφερε πως έως και τις 7 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν να μη λειτουργούν εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητικές δραστηριότητες, σχολεία, δικαστήρια, χιονοδρομικά κέντρα. Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών όπως και οι μετακινήσεις τη νύχτα, ενώ συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι την παραπάνω ημερομηνία οι ρυθμίσεις για την ατομική άθληση.

Για τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νέες ανακοινώσεις, πρόσθεσε, μέσα στην εβδομάδα. «Ας φροντίσουμε με τη συμπεριφορά μας να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο για να κερδίσουμε χρόνο», συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες λένε από από Δευτέρα ανοίγουν σταδιακά λιανεμπόριο και κομμωτήρια.

Πηγή: Newpost.gr