Έλα Netflix φιλάκια από HBO Max. Ο ανταγωνισμός στις streaming πλατφόρμες κορυφώνεται και ένα θα είναι το πιο ενδιαφέρον ντέρμπι του 2021. Βγήκε το κασέρι από τις τράπεζες του HBO Max και σε συμφωνία -που προκάλεσε τριγμούς στις θέσεις των γραφείων διευθυντικών στελεχών του Netflix- απέκτησαν τα δικαιώματα προβολής και των 12 σεζόν του δημοφιλούς “The Big Bang Theory”. Πράγμα που σημαίνει ότι σταματά η προβολή του από τον πάροχο Netflix γιατί τα πενταετή συμβόλαια του HBO Max με την Warner Bros. Television μιλούν για αποκλειστικότητα.Και δεν έχεις δει τίποτα ακόμη. Γιατί η μαμά εταιρία του Hbo Max είναι η Warner Media. 

https://t.co/vxHyfPiolX

Μην ξεχνάμε ότι η πλατφόρμα έχει ήδη δώσει τα χέρια με την Warner και 485 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τη σειρά “Friends”. Άλλη μια απώλεια του Netflix. Που έχασε και τα δικαιώματα του “The Office” από την NBCUniversal που πλήρωσε μισό δις δολάρια για την αποκλειστική προβολή της σειράς. Μόνη σανίδα σωτηρίας του Netflix απέναντι στα μεγαθήρια που μπαίνουν επιθετικά στο παιχνίδι με πολλά λεφτά (Amazon και Apple) ήταν να στραφεί στη Sony (που δεν έχει δική της πλατφόρμα προβολής ΑΚΟΜΗ) και να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής του “Seinfeld”. Δεν ξέρω αν αυτή η σειρά μπορεί να έχει το κωμικό αποτύπωμα στην πιο σημαντική τηλεοπτική μερίδα κοινού, τους 18-49 που έχουν λατρέψει τα μισάωρα επεισόδια του Big Bang Theory.  

Και ο  Στίβεν Σόντερμπεργκ με την Μέριλ Στριπ στο HBO Max; ΝΑΙ

https://twitter.com/hbomax?ref_src=twsrc%5Etfw

Τέλος και Ο Πρίγκιπάς του Μπελ Ερ από το Netflix

 Που επίσης ανήκει στο HBO Max. Το reunion του “The Fresh Prince of Bel-Air” reunion  προβλήθηκε μέσα από τη συνδρομητική υπηρεσία HBO Max στις 19 Νοεμβρίου 2020, ενώ οι 6 σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμες ως τις 31.12.2020 στο Netflix. Ας θυμηθούμε και την κίνηση ματ της πλατφόρμας που θέλει να φορέσει το στέμμα του Βασιλιά το 2021. Η Warner Bros. έριξε τη μεγαλύτερη βόμβα όλων των εποχών για τις κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς ανακοίνωσε πως όλες οι ταινίες της θα λανσάρονται ταυτόχρονα τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες, όσο και στη συνδρομητική υπηρεσία HBO Max χωρίς έξτρα χρέωση για τους συνδρομητές. Η  ταυτόχρονη πρεμιέρα των νέων ταινιών της Warner Bros. στους κινηματογράφους και το HBO Max αφορά μόνο όσες είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν το 2021. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν τα Dune, Matrix 4, The Suicide Squad, Godzilla vs. Kong, Space Jam: A New Legacy, Malignant, King Richard, Black Messiah και Mortal Kombat.

Στο Hbo Max θα δούμε και το remake του “Gossip Girl”, η συνέχεια της δημοφιλούς σειράς, με την υπόθεση να μεταφέρεται οκτώ χρόνια μετά το φινάλε και να ακολουθεί τη νέα γενιά κακομαθημένων πλουσιόπαιδων της Νέας Υόρκης, οι ζωές των οποίων παρακολουθούνται από την ιστοσελίδα Gossip Girl. Άλλη μια σειρά που αποχαιρετά το Netflix με το τέλος της χρονιάς.

Μάχες για τα blockbusters

Το “Godzilla vs. Kong”, η επερχόμενη ταινία τεράτων από την Legendary Pictures, φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία του franchise που θα κατευθυνθεί προς τις κινηματογραφικές αίθουσες. Σύμφωνα με το “The Hollywood Reporter” το Netflix είχε προσφέρει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα της κινηματογραφικής σειράς, αλλά η Warner Media κατάφερε μέχρι τώρα να εμποδίσει τη συμφωνία, καθώς η δική της προσφορά για το streamer της, HBO Max, απεδείχθη δελεαστικότερη. Πόλεμος. Απλά.

Ποιες σειρές σίγουρα δεν θα ξαναδούμε στη βιβλιοθήκη του Netflix; Friends, The Big Bang Theory, The West Wing, The Fresh Prince of Bel-Air, South Park, Rick and Morty, Pretty Little Liars. Κι αν είστε φαν του Grand Hotel σας ενημερώνουμε ότι οι τρεις σεζόν θα σταματήσουν να προβάλλονται από το Netflix στις 31.12. Τελικά το 2021 θα είναι χειρότερη χρονιά από το 2020 για το Netflix.