Πριν κατακτήσει το διάστημα, ο αμφιλεγόμενος Έλον Μασκ, θέλει να κατακτήσει τις ελληνικές (και όχι μόνο) συνδέσεις ίντερνετ. Και σαν άλλος μάγος τάζει ταχύτητες 150 mbps.  Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Money Review, σε ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου, η κάλυψη της χώρας μας από τους δορυφόρους του προγράμματος Starlink της SpaceX αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Πιο ακριβό αλλά ταχύτερο Internet

20% ακριβότερα θα τιμολογείται, θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps. Οι πληροφορίες που αναφέρει το ZDNet θέλουν την SpaceX να χρεώνει 80 δολάρια τον μήνα τους Αμερικανούς που θα θελήσουν να γίνουν συνδρομητές της υπηρεσίας, μόλις αυτή είναι έτοιμη για την εμπορική της διάθεση στο κοινό.

https://t.co/x83OvjB4Pa

Τι χρειάζεσαι για να συνδεθείς στο δίκτυο της θυγατρικής του Μασκ;

Ένα δορυφορικό πιάτο όπως αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης για να αποκτήσουν σύνδεση με τους δορυφόρους της Starlink οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα είτε στη Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες. 

https://t.co/FFPVDsqruC

Τι είναι αυτό το Starlink ρε παιδιά;

Δορυφορικό Διαδίκτυο (Internet over Satellite), σε απλά τεχνολογικά ελληνικά, είναι η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών με υψηλές ταχύτητες. Για να καταλάβεις μιλάμε για τριπλάσιες ταχύτητες από τις ανώτατες (ονομαστικές) ταχύτητες που δίνουν οι υπάρχοντες σήμερα πάροχοι σε πάρα πολλές περιοχές ακόμα και στην Αττική. Τα δεδομένα θα πηγαίνουν στο διάστημα, θα μεταφέρονται από δορυφόρο σε δορυφόρο έως ότου φτάσουν στον κοντινότερο στον προορισμό τους δορυφόρο, για να επιστρέψουν στη συνέχεια στη γη, σε μια κεραία.

https://twitter.com/elonmusk/status/1323359592722669573?ref_src=twsrc%5Etfw

Αδειοδότηση υπάρχει;

Ακόμα είναι στο στάδιο των επαφών με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) όσο και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη αδειοδότηση.

https://t.co/XJdJze9wVc