Ένα βίντεο αποκαλύπτει όλη τη χυδαιότητα της αστυνομικής συμπεριφοράς το 2020. Στη Ζωοδόχου Πηγής, μαζεμένοι αστυνομικοί, πήραν τα λουλούδια που άφησε μια κυρία για να τιμήσει τον νεκρό Αλέξη και αφού τα χρησιμοποίησαν για να παίξουν μεταξύ τους έναν «λουλουδοπόλεμο» τα πέταξαν κάτω με κινήσεις που μαρτυρούν -τι άλλο;- την απόλυτη ασέβεια. 

Στο μεταξύ, και η σημερινή μέρα, ακολουθώντας το μοντέλο της Επετείου του Πολυτεχνείου, χρωματίζεται από απαγόρευση των συναθροίσεων, με τις προσαγωγές να έχουν φτάσει τις δεκάδες και με φωτογραφίες συλληφθέντων να κάθονται ο ένας πάνω στον άλλο σε κλούβες να κάνουν την εμφάνισή τους στα feed μας, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε αν είναι όντως υγειονομικό το θέμα.

https://twitter.com/hashtag/%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Νωρίτερα, δεν επιτράπηκε στον Γιώργο Θαλάσση, γυμνασιάρχη του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008, να πλησιάσει στο μνημείο, παρά το γεγονός ότι συνοδευόταν μόνο από τη σύζυγο του, σε ώρα (8:30 το πρωί) που δεν είχαν ξεκινήσει οι συγκεντρώσεις μνήμης και προφανώς δεν συμμετείχε σε συνάρθοιση άνω 4, οι οποίες απαγορεύονται κατά τη σημερινή μέρα μετά την εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ. 

“Φοβούνται τα λουλούδια στο μνημείο. Φοβούνται το κλαδί με τα 3 ρόδια που έκοψα το πρωί από τον κήπο, για να τα αφήσω στο μνημείο. Γιατί τα ρόδια είναι το σύμβολο της ζωής και του θανάτου. Δεν τα άφησα στο μνημείο, αλλά στη γωνία Τζαβέλλα και Ζωοδόχου Πηγής, εκεί από όπου έφυγε η σφαίρα του Κορκονέα, η σφαίρα που χτύπησε τον Αλέξανδρο κατάστηθα, η σφαίρα που σκότωσε τη δημοκρατία”, έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του. 

Το κατοχικό καθεστώς της ντροπής και της κατάντιας Σε αυτό το κατοχικό καθεστώς της ντροπής και της κατάντιας που ζούμε…

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Θαλάσσης στις Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020