Κάθε μέρα περιμένω να εμφανιστεί ο κούριερ. Περνάω την ημέρα μου περιμένοντας ανυπόμονα, χαρούμενη, ενθουσιασμένη να χτυπήσει το κουδούνι. Έπεται η ελπίδα μένει μετέωρη και με πιάνει θυμός, οργή, στεναχώρια, άγχος ότι χάθηκε και θλίψη. Στο τέλος της ημέρας είμαι πεπεισμένη ότι δεν θα έρθει σήμερα αλλά σίγουρα αύριο. Γιατί έχω μεταμορφωθεί σε μπεκετική ηρωίδα δεν ξέρω.  

Θα με σώσει αυτή η υπερβατική φιγούρα από τη μιζέρια του lockdown;  Κάθομαι στο σπίτι κι ελέγχω αν δουλεύει το κουδούνι, κατεβαίνω στην είσοδο της πολυκατοικίας και το χτυπάω για να βεβαιωθώ. Μετά τσεκάρω το email μου για να βεβαιωθώ ότι το μήνυμα ότι είναι καθ’ οδόν ισχύει και δεν το φαντάστηκα. Και όταν με καλούν στο κινητό από άγνωστο αριθμό, απαντώ με την ελπίδα να είναι αυτός που περιμένω.

https://twitter.com/Alekzunder/status/1335153466537369600?ref_src=twsrc%5Etfw

Άδικα.  Ζω σε ένα λίμπο προσμονής.

Έχω σκεφτεί να τον πάρω τηλέφωνο να του πω ποιος νομίζει ότι είναι και μου φέρεται έτσι. Πήρα. Κι άκουγα κλασσική μουσική για είκοσι λεπτά. Η Φοίβη από τα Φιλαράκια είχε αντέξει παραπάνω αλλά εγώ λύγισα.

https://t.co/QDx5V0v8WC

Δεν ήρθε το δέμα για παράδοση. Μια φορά βρήκα ένα αυτοκόλλητο και νόμιζα ότι κάτι έκανα λάθος. Και πήγα και περίμενα σαράντα λεπτά σε μια ουρά και ντράπηκα να κάνω παράπονα.

https://twitter.com/alla_nt_alla/status/1333728195615580160?ref_src=twsrc%5Etfw

Τι σου έκανα μωρέ κούριερ; Που είναι ο διανομέας; Γιατί βρίσκομαι σε μια αποθήκη για ένα δέμα που έπρεπε να παραδοθεί σπίτι μου και όχι σε ένα ΕΛΤΑ, Γενική Ταχυδρομική, ACS χιλιόμετρα μακριά; Δεν είχες τόσους μήνες χρόνο να προετοιμαστείς για αυτό που υποσχέθηκες; Εκατοντάδες δέματα ταξινομούνται για να παραδοθούν σε καταναλωτές που, λόγω του lockdown, δεν έχουν άλλον τρόπο να προμηθευτούν προϊόντα. Κάθε οδηγός ταξί διανέμει έως και 30 δέματα κατά τη διάρκεια της βάρδιας του. Η κίνηση στις αποστολές, από την επιβολή του lockdown,  αυξάνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο.

https://twitter.com/oreinomeli/status/1334874879573831696?ref_src=twsrc%5Etfw

Και μου λες ότι έχεις πάθει ασφυξία από αυτή τη σχέση και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στην πίεση. Μου λες ότι ο όγκος εργασίας πολλαπλασιάστηκε ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι λειψά. Ότι δουλεύεις αμέτρητες υπερωρίες 10-12 ώρες τη μέρα, μέσα στην πίεση και το άγχος κι ότι το αφεντικό σου γκρινιάζει αντί για προσλήψεις μισθώνει ταξί για να κάνουν παραδόσεις.Και αναγκάζεσαι να δουλέψεις και Σάββατο ώστε να αποσυμφορηθεί κάπως η κατάσταση.

https://twitter.com/Giorgosstefano2/status/1334186337696616455?ref_src=twsrc%5Etfw

Δεδομένων των ιδιαζουσών συνθηκών που επέφερε το δεύτερο lockdown, η Black Friday αλλά και η επερχόμενη εορταστική περίοδος, ο όγκος των αποστολών που καλούμαστε να διαχειριστούμε έχει αυξηθεί περισσότερο από οποτεδήποτε στο παρελθόν μου λένε στα ΕΛΤΑ Courier κι αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνουν προσλήψεις; ΓΙΑΤΙ;