Η αλήθεια είναι ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ έψαχνε έναν έμπιστο άνθρωπο να τον παίρνει στα σοβαρά. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος φρόντισε να δικαιώσει την αφοσίωση προς τον φίλο και πελάτη του με τον καταλληλότερο τρόπο. Όχι μόνο εμφανίζεται στο δικαστήριο και αναπαράγει όλες τις θεωρίες συνωμοσίας του Τραμπ περί νοθείας στις τελευταίες εκλογές, αλλά φροντίζει να διανθεί αυτές τις θεωρίες με ό,τι πραγματικά τους αξίζει, με πορδές.

Ναι, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ακρόασης στην ελεγκτική επιτροπή της Πολιτείας του Μίσιγκαν την Τετάρτη, ο Τζουλιάνι πιθανόν σε μια προσπάθεια να γίνει πιο γλαφυρός και να αποδείξει ότι όντως υπάρχει οσμή σκανδάλου στην καταμέτρηση των ψήφων, ε ξαλάφρωσε, όχι μία αλλά δύο φορές.

https://twitter.com/darrincamilleri?ref_src=twsrc%5Etfw

Το περιστατικό το κατέγραψαν τα μικρόφωνα του δικαστηρίου, έγινε αμέσως viral μέσω του Twitter αλλά κυρίως το επιβεβαίωσε μία μέρα μετά o εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, Ντάριν Καμιλιέρι ο οποίος βρισκόταν στην έδρα και ήταν αυτός που έθεσε την ερώτηση η οποία προκάλεσε την ηχηρή (αν κρίνουμε από το αντίδραση του προσώπου της γυναίκας που βρίσκεται δίπλα στον Τζουλιάνι) και ίσως βρομερή αντίδραση του Τζουλιάνι.

https://twitter.com/jimmykimmel?ref_src=twsrc%5Etfw

Φυσικά, τα μεγάλα τηλεοπτικά late night shows δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την είδηση ασχολίαστη. «Γελάμε, αλλά απλώς παρέπεμψε στο σημαντικό δεδικασμένο της σπουδαίας υπόθεσης», σημείωσε ο Στίβεν Κόλμπερτ. O Jimmy Kimmel καυτηρίασε το κάπως τραχύ και ταυτόχρονα κωμικό της συμπεριφοράς και ήταν αυτός που ρώτησε δημόσια τον Καμιλιέρι αν όντως συνέβη το περιστατικό.

Ο ίδιος ο Τζουλιάνι αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση για το θέμα, ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ντροπιάζεται δημόσια. Είχε προηγηθεί η παρουσία του στο sequel Borat αλλά και η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έξω από το parking μια μικρής επιχείρησης.

Επειδή όμως κάνουμε ρεπορτάζ, ξέρουμε ότι ο Τζουλιάνι βλέπει κρυφά Οικονομίδη: